Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain berättar om hur skadorna påverkat hans fotbollsvardag.

"Hade så ont att jag knappt kom ur soffan"

fre 4 sep 2015 kl 08:45

Knäskadad 2013. Nu berättar Alex Oxlade-Chamberlain att sviterna efter smällen för två år sedan gav följdskador - och vissa dagar hade han så ont att han knappt kom upp ur soffan.

Fyra poäng från bortamötet med San Marino och hemmamötet med Schweiz räcker för att England ska boka sin plats i nästa sommars EM i Frankrike. Inför matcherna har Alex Oxlade-Chamberlain pratat med pressen.
Och berättat om de senaste säsongernas skadeproblem.
- Jag hade problem med det större delen av förra säsongen. Det var tillfällen när jag satt i sängen eller i soffan och jag hades å ont att jag knappt kom upp, säger han.

The Ox skadade knät i premiären 2013 mot Aston Villa. Arsenal föll på Emirates Stadium och mittfältaren missade sedan fem månaders spel. Inte blev det något VM förra sommaren heller då en ny skadad dök upp mot Ecuador. Under förra säsongen fortsatte skadeproblem - som Oxlade-Chamberlain säger är följdskador från den första knäskadan.
- Det är en kedjereaktion. Jag missade fem-sex månader för första gången i mitt liv. Jag hade aldrig varit skadad innan. Och att inte kunna spela, kunna springa omkring, under så lång tid. När balansen skiftar och du stödjer mer på ena sidan, det är då muskelproblemen kommer. Innan dess hade jag kommit till träningen en halvtimme innan. Jag satt med min mobil, snackade med grabbarna, satte på mig skorna och sköt bollar runtomkring mig. När jag skadade knät behövde jag komma en timme innan så att jag kunde förbereda mig inför träningen. Det var något helt nytt.

- Jag kunde spela 90 minuter förra säsongen, men jag kom inte förbi smärtan. Jag misslyckades med de minsta sakerna. Det gjorde det inte värre, men inte bättre heller. Inte förrän jag adresserade problemen. Det var då det började bli bättre.

I år öppnade Oxen med att avgöra Community Shield-mötet med Chelsea och sköt skottet förra helgen som gav 1-0-segern i Newcastle.
Och han känner sig bättre.
- Skadorna har förändrat min kropp. Det har förändrat hur mina muskler och min kropp reagerar när vi spelar så många matcher som vi gör. Men för tillfället känner jag mig bra och det är det viktigaste.

Oxen passade även på att hylla Gary Neville, trots att han flera gånger på SKY var starkt kritisk till hur Arsenal agerar.
- Han är min favoritexpert och jag håller med honom i det han säger nio gånger av tio. Jag vill alltid höra vad han säger när han är med på Monday Night Football. Jag brukade spela in matcher innan bara för att höra vad Gary har att säga. Jag tycker att han är briljant på att förklara saker och jag tycker att han gör det respektfullt. Credit till honom för det är svårt när du ena stunden ska stå i TV och snacka om våra matcher, sedan kommer han hit och jobbar med oss i landslaget.