Medlemmar: 8851 st.

Walcott brände flera lägen - men fick göra viktiga 1-0 innan paus.

Gunners körde över Stoke

lör 12 sep 2015 kl 17:58

Arsenal hade inga större problem att städa av Stoke. Men segern borde ha blivit betydligt mycket större än 2-0.

Arsenal gjorde i många aspekter en kanonmatch hemma mot Stoke. Men med så många målchanser borde segern bärgats tidigare.
Och blivit betydligt större.
Nu stannade den vid 2-0 - men målnollan och segernollan på hemmaplan är brutna.

The Gunners öppnade hemmamötet med Stoke i ett rasande tempo och gjorde lite som man ville med Mark Hughes gäng.
Redan innan matchklockan hade tickat fram till fem minuter kunde det ha stått 3-0.
Målchanserna var många.
Och bra.

Det började med Alexis som träffade stolpen och Walcott som brände returen redan efter tre minuter.
Stokekeepern Butland fick sträcka ut ordentligt efter dubbla antalet minuter när Alexis avlossade en bra frispark.
Och Alexis träffade stolpen igen efter åtta minuter.
Däremellan en och annan halvchans också.

Arsenals första halvlek var lysande offensivt. Bra rörlighet och bra passningstempo. Men trots fler kanonchanser från Walcott, Alexis och Koscielny kändes det som en sån där vanlig hemmamatch ett tag.
Man satt bara och väntade på att Stoke skulle sticka upp mellan alla Arsenalchanser och göra 0-1.
Men så blev det inte.

För efter 31 minuter vann Coquelin bollen efter en grym brytning. Özil fick den och tittade upp. Sedan slog tysken en perfekt långboll till Walcott som tog ner och avslutade snyggt mellan benen på Butland.
Efter paus kom Stoke in i matchen och hade en bra tiominutersperiod.
Men Arsenal kom tillbaka och fortsatte att skapa chanser.
Publiken väntade bara på spiken i kistan.
Men nya chanser missades. Och det mycket sköna 2-0-målet kom inte förrän i den 85:e minuten när inhopparen Olivier Giroud snyggt nickade en frispark.
Fransmannen hade innan bränt ett jätteläge som Stokeförsvaret bjudit honom på.

Segern var solklar och helt rättvist. Med så många bra skapade chanser borde den varit större, men 2-0 och bra spel glädjer en lördagseftermiddag (!) som denna.