Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Till skillnad ifrån matchen i Champions League stod Arsenal för en bra insats och seger i UEFA Youth League.

U19 öppnade med seger i Zagreb

tor 17 sep 2015 kl 19:05

Arsenal U19 öppnade med en seger i Kroatien i sin premiärmatch i UEFA Youth Leagues gruppspel. Chris Willock var planens dominant och bidrog till båda målen när Dinamo Zagreb besegrades med 2-0.

Arsenals ungdomar steg idag in i Europaspelet i Kroatien precis som A-laget. För er som inte har koll på det så möts samtliga klubbars U19-lag varandra utifrån de grupper som lottas i Champions League. Förra säsongen tog sig Arsenal vidare ifrån gruppen men åkte ut i åttondelsfinal borta mot Atletico Madrid. I år ställs man alltså mot Olympiakos, Bayern München och Dinamo Zagreb i gruppspelet där samtliga matcher spelas under samma dag eller dagen innan i den stad där matchen i Champions League spelas. Allt som oftast går även ungdomarna i trupp med sitt lag för att se sitt A-lag spela på kvällen oavsett om det är hemma eller bortaplan. Endast en gång sedan Arsenal har varit med i UEFA Youth League har U19 inte varit på plats på mötet i Champions League, detta borta mot Napoli 2013 på grund utav säkerhetsrisk.

Arsenals U19-lag öppnade alltså sitt gruppspel precis som herrarna borta i Kroatien. Dock skulle man få en betydligt bättre start. Laget presterade väl genom hela matchen och efter att ha gått upp i ledning klarade man på ett bra sätt att spela av matchen. Det var ändå hemmalaget som öppnade matchen bäst och skapade flest chanser. Arsenal skulle som sagt komma in i matchen efter ett tag och börja kontrollera spelet.

Mycket av bollinnehavet som man skapade var på offensiv planhalva medan Dinamo Zagreb låg på kontring vid misstag. The Gunners hade svårt att bryta sig igenom deras disciplinära försvarsspel och det skulle dröja till den 44:e minuten innan öppningsmålet kom, ett mål som var en skicklig individuell prestation. Chris Willock, som även varit uppe och tränat samt spelat med A-laget på försäsongen, tog sig framåt på en enmanslöpning med boll och drev förbi cirka fem motståndare innan han centralt i straffområdet satte bollen i nät.

Andries Jonker, huvudcoach i Arsenal, ville inte lätta på trycket i laget efter paus utan man fortsatte att spela väldigt offensivt. Dinamo Zagreb fick fortsätta att ligga långt ner i sitt försvarsspel. Både Steph Mavididi, Alex Iwobi och Krystian Bielik hade alla lägen att sätta dagens andra mål men utan resultat. Istället skulle det krävas en spark från elva meter för att Arsenal skulle dubbla sin ledning. Återigen var det Chris Willock som stod i centrum när han från vänsterkanten drev in i straffområdet där han blev nedgjord utav en försvarare. Ben Sheaf fick äran att ta hand om straffen vilket han förvaltade väl och satte 2-0. Dinamo hade i slutminuterna ett skott i stolpen vilket var deras bästa möjlighet under hela matchen. Arsenal höll alltså nollan och fick med sig samtliga tre poäng hem till norra London.

Nu väntar Fulham borta och sedan derby hemma mot Tottenham för U18. Arsenal U21 reser till Wolverhampton nästa fredag för ligamatch mot Wolves. Nästa match i UEFA Youth League är hemma mot Olympiacos tisdag den 29:e september.

Dinamo Zagreb U19-Arsenal 0-2

Mål: 0-1 Willock (44), 0-2 Sheaf (66).

Så spelade Arsenal: Hugo Keto – Tafari Moore, Julio Pleguezelo (C), Krystian Bielik, Marc Bola – Ben Sheaf, Chris Willock – Alex Iwobi, Kaylen Hinds, Reiss Nelson – Steph Mavididi.

Avbytare: Ryan Huddart, Tolaji Bola, Kristofer Da Graca, Savvas Mourgos, Marcus Agyei-Tabi, Joshua Da Silva, Aaron Eyoma.