Medlemmar: 8782 st.

Mike Dean satte sig själv i centrum.

Domarskandal när Chelsea vann

lör 19 sep 2015 kl 15:47

Mike Dean stod i fokus när Chelsea vann med 2-0. I slutet av den första halvleken missade han att visa ut Costa, för att direkt efter ge Gabriel rött kort.

Arsenal ställde upp med samma lag som besegrade Stoke förra lördagen. I Chelsea var John Terry förpassad till bänken. Arsenal hade det mesta av spelet i inledningen av matchen men utan att skapa några vassa målchanser. Efter en kvart tog Chelsea över spelet men även där utan direkt vassa situationer. I 29:e minuten fick Theo Walcott ett bra skottläge men avslutet landade i famnen på Begovic. Två minuter senare plockade Mike Dean upp matchens första kort när Santi Cazorla bedömdes ha fällt Pedro i en kontringssituation. Kort efter fick Pedro ett bra läge men Petr Cech var snabbt ute och plockade bollen.

I den 43:e minuten bröt Arsenal en Chelsea-kontring och gick på kontring. Özil slog en fin krossboll över till en ensamstående Aaron Ramsey, som dock inte kom till avslut. Kort efter uppstod den första halvlekens mest omtalade situation. I en närkamp vevade Diego Costa både en och två gånger i ansiktet på Laurent Kosicelny, utan åtgärd. Gabriel reagerade mot Costa och tumult uppstod. I kaoset lyckades Mike Dean hitta ett gult kort på Gabriel och endast ett gult kort på Costa. När situationen var över tycktes Gabriel trycka till Costa litegrann med dobbarna och Mike Dean hittade plötsligt till det röda kortet. Minst sagt en domarskandal. Halvleken slutade mållöst.

Till den andra halvleken byttes Francis Coquelin ut och in kom Calum Chambers. I den 49:e minuten åkte Ivanovic på ett gult kort och Arsenal fick ett bra firsparksläge utanför straffområdet. Skottet från Alexis tog dock i muren. Några minuter senare fick Chelsea en till synes hårt dömd frispark. Bollen spelades över Arsenalförsvararna till en helt ren Zouma. Chelseaförsvararen nickade in bollen via Cech vid Arsenalmålvaktens vänstra stolprot. Efter dryga timmen spelad fick först Alexis en gratischans när en djupledsboll studsade mellan Chelseabackarna, men avslutet var inte tillräckligt vasst. Kort efter fick Oscar gult kort efter en sen tackling med dobbarna före på Koscielny.

Arsenal pressade på för en kvittering men åkte på ytterligare ett rött kort. Santi Cazorla gjorde ett försök till brytning mot Fabregas utanför Chelseas straffområde. Cazorla tycktes ta bollen men hade även dobbarna uppvinklade. Mike Dean tyckte dock inte att Cazorla var först på bollen, valde att plocka upp ett nytt gult kort och Cazorla fick lämna planen efter 80 minuters spel.

När klockan hade tickat över 90-strecket fick Chelsea en dubbelchans i Arsenals straffområdet. Hazard avslutade via Calum Chambers arm in bakom en helt ställd Petr Cech till 2-0.