Medlemmar: 6535 st.
Visa menyn

Foto: Pierre Hertin

U18 vände och vann mot Spurs.

Derbydagen öppnades med seger för U18

ons 23 sep 2015 kl 18:54

Arsenals U18 inledde denna ångestfyllda dag med dubbla derbyn genom att besegra Tottenham med 5-3.

Ikväll väntar säsongens första North London Derby då Arsenal möter Tottenham borta på White Hart Lane i Ligacupen. Denna dag innehöll dock ytterligare ett derby klubbarna emellan då U18 möttes på Arsenals träningsanläggning under morgonen. Förutom prestigen att vinna mot Spurs hade Arsenal även chans att rycka ifrån de i tabellen med två poängs försprång redan innan matchen.

Detta möte skulle inledas med en stor dominans ifrån gästerna ifrån N17. Innan tio minuter ens var spelade hade man gjort både 1-0 och 2-0 genom Marcus Edwards och Kazaiah Sterling. Arsenal skulle dock replikera snabbt med en reducering utav Yassin Fortune tio minuter senare. Lika snabbt ökade sedan Tottenham på till 3-1. En ofattbar öppning på matchen med flödande anfallsspel och sämre försvarsspel från båda lagen.

Arsenals nästa reducering var dock bara runt hörnet kom ifrån Reiss Nelson på straff efter att han själv blivit nedgjord i boxen. 3-2 var alltså ställningen i paus och man kunde nästan få flashbacks till 4-5 derbyt på White Hart Lane 2004. Vändningen ifrån Arsenal och en viss Tyrell Robinson under andra halvan utav matchen skulle bli något alldeles extra.

Halvleken var bara sex minuter gammal när Robinson gjorde sitt förta mål för dagen och kvitterade till 3-3. Bara minuterna senare var han framme igen och sköt Arsenal till ledning och vilt firande utbröt bland spelarna. Denna eufori byggde man sedan på i hårt jobbande försvarsspel för att hålla tätt bakåt. Något som man skulle lyckas bra med och i slutskedet kom även spiken i kistan, 5-3 genom Eddie Nketiah och norra London är fortsatt rött.

Låt oss hoppas att seniorerna färgar vår stad ännu mer ikväll! 20:45 White Hart Lane.

Arsenal U18-Tottenham 5-3

Mål: 0-1 Edwards (5), 0-2 Sterling (7), 1-2 Fortune (20), 1-3 Edwards (24), 2-3 Nelson (27), 3-3 Robinson (51), 4-3 Robinson (59), 5-3 Nketiah (90).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Jordi Osei-Tutu, Charlie Gilmour, Ilias Chatzitheoridis, Yassin Fortune – Kostas Pileas, Joshua DaSilva, Marcus Agyei-Tabi, Nathan Tella, Aaron Eyoma, Reiss Nelson.

Avbytare: George Phillips, Tyrell Robinson, Josh Benson, Eddie Nketiah.