Medlemmar: 8813 st.

Flamini gjorde båda Arsenals mål i segern mot Spurs.

Flamini hjälte mot Spurs

ons 23 sep 2015 kl 22:40

Mathieu Flamini blev stor matchvinnare i derbyt mot Tottenham i ligacupen efter två mål på White Hart Lane.

Arsenal ställde upp med en b-betonad elva från start på White Hart Lane. Endast Aaron Ramsey var kvar i laget från lördagens möte med Chelsea. Det var en trevande start från båda lagen i den första halvleken. Joel Campbell fick matchens första chans efter ett inlägg från vänster som Giroud skarvade vidare. Campbell fick nicka helt ostörd men lyckades inte få bollen på mål.

I den 26:e minuten avlossade Alex Oxlade-Chamberlain ett tungt skott som Vorm tvingades släppa retur på. Bollen landade framför fötterna på Mathieu Flamini som tagit en bra löpning och enkelt kunde placera in 1-0 i nättaket.

Tottenhams bästa lägen i den första halvleken kom efter att Danny Rose vänt bort Mathieu Debuchy vid två tillfällen. Första gången hamnade dock avslutet utanför och vid andra tillfället var David Ospina snabbt ute och avvärjde chansen.

I den 39:e minuten bröt Chamberlain en passning vid mittplan och gick på kontring. Han tog sig igenom försvaret och vinklade bollen mot bortre stolpen men avslutet landade uppe på läktaren.

Den andra halvleken började illa för Arsenal. Efter fyra minuter avslutade Ericksen och Ospina tvingades lämna retur. Harry Kane rullade in bollen i mål men var avblåst för offside. i den 55:e minuten styrde Calum Chambers in ett Spurs-inspel i eget mål och kvitteringen var ett faktum. Tio minuter senare hade Tottenham ytterligare ett jätteläge när Harry Kane halvliggande avslutade på en hörna. Kieran Gibbs stod dock rätt på mållinjen och nickade undan bollen.

I den 77:e minuten hamnade en Spurs-rensning framför Flamini, som klippte till på volley med en sträckt vrist. Fransmannen fick en kanonträff och bollen gick in vid stolproten. Arsenal kunde säkert spela av matchen och avancera till fjärde omgången av ligacupen.