Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gerrard ville inte se Suarez bli lagkamrat med Koscielny sommaren 2013.

Gerrard stoppade Suarez Arsenalflytt

fre 25 sep 2015 kl 11:26

Luis Suarez var nära att gå till Arsenal för två år sedan för att få spela Champions League-fotboll. Men Steven Gerrard var med och stoppade flytten.

Sommaren 2013 ville Arsenal köpa loss Luis Suarez från Liverpool. The Gunners ska ha lagt ett bud på £40 000 001 för att aktivera den sydamerikanske anfallarens utköpsklausul.
Men Liverpool vägrade att sälja.
Och senare skrev Suarez på ett nytt kontrakt med Merseysideklubben. Sommaren efter, 2014, lämnade uruguayanen England för spel i Barcelona.

Nu berättar den förre Liverpoollegendaren Steven Gerrard hur han var med och övertygade Suarez om att inte välja Arsenal och stanna på Anfield.
Suarez relation med tränaren Brendan Rodgers hade brutit ihop.
Och anfallaren var desperat att få lira Champions League-fotboll.
- Före mötet tränade Luis på egen hand på Melwood (Liverpools träningsanläggning). Brendans relation med Luis hade kraschat. Jag tror inte att det var Brendans fel. Luis ville lämna, för att kunna spela i Champions League och han hade folk i örat hela tiden som försökte tvinga fram en flytt som han kanske inte ville göra, säger Gerrard.

- Jag var mittemellan och försökte lappa ihop relationen mellan honom och Brendan och få honom att träna med A-laget igen och säga till Luis "är det verkligen till Arsenal du vill, eller är det till Real Madrid eller Barcelona". Jag visste någonstans, djupt där inne, att han och hans familj hellre ville till Barcelona än till Arsenal.

Men Gerrards övertalningsförsök handlade inte bara om vad som var bäst för Suarez och hans familj. Liverpoolkapten fruktade samtidigt att Arsenal skulle bli för starkt med Suarez i anfallet.
- Han hade gått dit hade han gjort väldigt mycket starkare. När du förlorar en spelare som Suarez blir laget väldigt mycket svagare. Jag gjorde allt vad jag kunde för att det inte skulle hända, säger Gerrard i BT Sports "Sport in Focus".