Medlemmar: 8706 st.

Alexis gjorde tre mål när Arsenal bortabesegrade Leicester med hela 5-2

Alexis tremålsskytt mot Leicester

lör 26 sep 2015 kl 18:03

Arsenal tog en övertygande seger borta mot Leicester på lördagseftermiddagen. Alexis var matchens gigant med tre fullträffar, hans första mål för säsongen.

Efter triumfen på White Hart Lane i veckan åkte Arsenal till Leicester för att möta det enda obesegrade laget i Premier League innan den här matchen. I Arsenal gjorde Per Mertesacker sin första ligastart sedan 16 augusti och Mathieu Flamini fick fortsatt förtroende på mittfältet efter de två målen mot Tottenham.

Flaminis match skulle dock visa sig bli väldigt kort, då han klev av redan efter tjugo minuter med en skada, ersatt av Mikel Arteta. Då hade det redan blivit två mål på King Power Stadium. I samband med en bra period av Leicester där de hade flera avslut på mål, varav ett i stolpen, gjorde James Vardy 1-0 efter att ha kommit runt på kanten och placerat in bollen bakom Cech. Då hade tolv minuter spelats. Några minuter senare nickade samme Vardy i ribban innan Arsenal blixtsnabbt ställde om och Cazorla serverade Walcott ett friläge som han behärskat avslutade i mål via stolpen till 1-1.

Efter en väldigt svängig första halva lugnade det ner sig något efter Arsenals kvitteringsmål, och det skapades egentligen bara en riktigt farlig målchans, vilken Arsenal tog till vara på och gjorde 2-1. Och det var ett vackert anfall som låg bakom. Özil slog en genomskärare till Bellerin, i utkanten av straffområdet, som spelade in bollen framför mål där bollen studsade fram till en helt fri Alexis som kunde slå in bollen i öppet mål. Ett effektivt Arsenal gick alltså till halvtidsvila med ledning 2-1.

Den andra halvleken blev inte lika fartfylld som den första utan Arsenal kontrollerade istället matchen från start till slut. Med halvtimmen kvar gjorde man viktiga 1-3, när Özil lyfte in bollen i straffområdet till Alexis som nådde högst och nickade in sitt andra för eftermiddagen. Alexis skulle också bli tremålsskytt när han gjorde 1-4 med tio minuter kvar. På egen hand tog han sig skickligt förbi en försvarare utanför straffområdet och avslutade lågt nära ena stolpen. Det blev också två mål till i matchen när först Vardy satte 2-4 i 89:e minuten och sen när inhoppande Giroud fastställde slutresultatet till 2-5.

Arsenal blev alltså först med att slå Leicester i PL den här säsongen och ser nu fram emot två hemmamatcher nästa vecka, där Olympiakos först väntar i Champions League och sen Manchester United i ligan till helgen.