Medlemmar: 7686 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Iwobi stod för ett utav målen när Arsenals ungdomar vann under fredagskvällen.

Fem raka segrar för Arsenal U21

lör 26 sep 2015 kl 20:24

Steve Gatting har fått sitt U21-lag att fungera klart bättre under inledningen utav årets säsong än vad man gjorde under föregående. Fem segrar på fem matcher efter fredagens 3-2 seger i Wolverhampton.

Arsenal U21 har öppnad säsongen på ett fenomenalt sätt. Efter fem spelade matcher nu har man fem raka segrar så ligger man på första plats i ligan. Under fredagen kom den femte segern då man reste till Wolverhampton för ett möte med Wolves U21. Efter förra veckans vinst med 2-1 borta mot Newcastle valde Steve Gatting att endast göra två ändringar i laget. Varför ändra på ett vinnande koncept? Jeff Reine-Adelaide, som spelade för A-laget under försäsongen, är skadad och ersattes utav Chris Willock. Samtidigt fick Matt Macey äran att vakta målet istället för Ryan Huddart. Matt Macey var tillsammans med Alex Iwobi med på Arsenals bänk på White Hart Lane under onsdagens Ligacupmatch.

Matchen borta mot Wolverhampton skulle börja knackigt och Arsenal hade svårt att hitta in i sitt spel. Detta skulle straffa sig i den 20:e minuten då hemmalaget tog ledningen genom Bancessi. Dock så skulle responsen ifrån Arsenal vara stark och direkt. Chris Willock fick bollen på sin vänsterkant, vek in i banan och med ett mäktigt skott satte han bollen i bortre hörnet. Något utav en repris på det solomål han gjorde i UEFA Youth League i Zagreb. När halvtimmen var spelad på New Bucks Head Stadium i Wolverhampton var Arsenal i storform. Detta skulle belöna sig med ett ledningsmål genom Steph Mavididi som fick för mycket utrymme i boxen och satte dit 2-1.

Wolves var laget som började den andra halvleken bäst. Man styrde det mest utav spelet till en början innan Arsenal hittade in i spelet igen. Kaylen Hinds hade ett skott i ribban efter en bra framspelning ifrån Iwobi. Den senare skulle sedan göra lagets tredje mål för kvällen när han tog tillvara på ett försvarsmisstag i hemmalagets försvar.
Wolverhampton gjorde ett reduceringsmål signerat Jordan Graham i slutminuterna men Arsenal är stabila och i form just nu. Seger 3-2 alltså och klar ligaledning. Nu väntar spel på tisdag mot Olympiacos i UEFA Youth League för flertalet utav de som var i truppen. Nästa ligamatch är hemma mot Blackburns U21 fredagen den 16:e oktober.

Wolverhampton Wanderers-Arsenal U21  2-3

Mål: 1-0 Bancessi (20), 1-1 Willock (23), 1-2 Mavididi (33), 1-3 Iwobi (80), 2-3 Graham (82).

Så spelade Arsenal:

Matt Macey – Tafari Moore, Krystian Bielik, Julio Pleguezuelo, Marc Bola – Ben Sheaf, Glen Kamara – Alex Iwobi, Kaylen Hinds, Chris Willock – Steph Mavididi.

Avbytare: Ryan Huddart, Savvas Mourgos, Ilias Chatzitheodoridis, Tyrell Robinson, Aaron Eyoma.