Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Spanjoren, Julio Pleguezuelo stod för dubbla mål och en bra insats mot Olympiakos.

Ny seger i UEFA Youth League

tis 29 sep 2015 kl 20:20

Arsenal U19 tog tidigare under tisdagen sin andra rak seger i UEFA Youth Leagues gruppspel. Lagkaptenen, Julio Pleguezuelo blev stor hjälte med sina två mål.

Arsenals ungdomar fortsätter att prestera under öppningen utav denna säsong. Det blev seger i första gruppspelsmatchen borta mot Dinamo Zagreb. Tidigare under tisdagen väntade Olympiakos hemma på Meadow Park. Thierry Henry tog plats som assisterande tränare på bänken bredvid Andries Jonker och Ryan Garry. Legendaren har blivit allt mer involverad i flera årskullar inom akademin.

Gästerna ifrån Grekland chocköppnade mötet med att göra 1-0 bakom finländske, Hugo Keto redan efter sju minuter. Precis som många gånger tidigare den här säsongen skulle vi få se en snabb replik ifrån Arsenals sida. Skärpan finns inte där i inledningen utav matcherna, ett insläppt mål verkar vara det som krävs för att laget ska börja leverera. Denna gång slog kapten, Julio Pleguezuelo till efter att gästerna strulade med att få iväg bollen på en hörna. Kvitterat! Spelet för resterande perioden utav den första halvleken var väldigt svängigt. Båda lösen gjorde enkla misstag på offensiv planhalva vilket ledde till kontringar. Arsenal hade mer utav bollinnehavet men kom aldrig riktigt nära, Alex Iwobi var närmast med skott strax över minuterna innan paus.

Om det var Thierry Henrys halvtidssnack eller inte vet vi ej, men Arsenal öppnade andra halvlek klart bättre än den första. Bara minuten in tog sig Kaylen Hinds in i straffområdet, blev nedgjord och fixade straff. Ben Sheaf tog väl hand om chansen från elva meter och sköt Arsenal till ledning.
Androutsos kvitterade för Olympiakos i den 50:e minuten så svaret kom lika snabbt som Arsenals i första halvlek. The Gunners skulle dock komma tillbaka och det var spelaren för dagen som stod för ett konstnummer. Kapten, Julio Pleguezuelo gjorde sitt andra mål för dagen med en fantastisk volleyträff.

Spelet fortsatte sedan att vara väldigt ostrukturerat. Arsenal satte sitt försvarsspel längre ned i banan men hade problem att kontrollera sitt spel. Olympiakos pressade på i slutminuterna och med 15 sekunder kvar fick man en frispark en meter utanför straffområdet. Avslutet därifrån var bra och smekte stolpen.
Arsenal klarade sig alltså med lite flyt och toppar nu gruppen klart med sina sex poäng. Förhoppningsvis kan även A-laget börja ta form i sitt gruppspel nu ikväll.

Arsenal U19-Olympiakos 3-2

Mål: 0-1 Manthatis (7), 1-1 Pleguezuelo (14), 2-1 Sheaf (48), 2-2 Androutsos (50), 3-2 Pleguezuelo (62).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Tafari Moore, Julio Pleguezuelo, Krystian Bielik, Marc Bola – Ben Sheaf, Savvas Mourgos – Alex Iwobi, Kaylen Hinds, Chris Willock – Steph Mavididi.

Avbytare: Stefan O´Connor, Donyell Malen, Marcus Agyei-Tabi, Ryan Huddart, Ilias Chatzitheodoridis, Joshua DaSilva, Aaron Eyoma.