Medlemmar: 8883 st.

Walcott firar tillsammans med målskytten Alexis efter 0-1 i matchens 62:a minut.

Arsenal hakar på i toppracet - ny 3-0-seger

lör 17 okt 2015 kl 20:38

Efter en mållös första halvlek avgjorde Arsenal med tre mål på femton minuter i andra halvlek. Arsenal är därmed kvar på andra plats i ligan.

Inledningen av matchen var ganska jämn. Arsenal fick inte riktigt igång passningsspelet så bra som laget kan, men skapade ändå en del halvchanser under de första 20 minuterna. Närmast kom Alexis med ett skott från distans som Watfordkeepern Gomes var tvungen att lämna retur på. Watford såg något farligare ut, och var nära att skapa några riktigt farliga chanser. Cech stod dock emot, eller så avvärjde comebackande Koscielny i ett tidigare skede.

Efter en knapp halvtimme borde Ramsey ha gjort 0-1. Özil och Alexis samarbetade skickligt på vänsterkanten innan chilenaren fick loss bollen och slog en lyra in i straffområdet där “Rambo” kom i ett liknande läge som det han fick mot Manchester United. Precis som då missade walesaren målet, även om bollen touchade ribban.

Arsenal tog över matchen mer och mer ju längre halvleken led, och hade några farliga chanser. Bellerin var nära att hitta Montreal vid den bortre stolpen med ett inspel, men en hemmaförsvarare kom i vägen. Just före halvtid fick Ramsey ett nytt läge i straffområdet, men det ville sig inte för mittfältaren och bollen gick högt över. Hemmapubliken ropade på hands när Cech var utanför egen straffområde för att avstyra en kontring, men domaren friade.

Matchbilden från inledningen av första halvlek var tillbaka när den andra halvleken inleddes. Lagen turades om att äga boll, men de riktigt heta målchanserna uteblev fram tills det att en dryg timme var spelad.

Watfords Capoue sökte straff, men domare Jones vinkade avfärdande och på kontringen som följde drev Alexis upp ett anfall. Han hittade Özil utanför straffområdet som i sin tur släppte bollen vidare till Cazorla. Spanjoren gjorde en ansats att skjuta, men petade istället in bollen i straffområdet där Özil kom i djupled och tysken tog sig förbi sin försvarare innan han revs ned. Straff, trodde alla, men istället dök Alexis - vem annars? - upp och skickade in 0-1 via stolpen.

Fem minuter senare gjorde Arsenal 0-2. Ramsey testade ett avslut som täcktes av försvarare innan bollen hamnade hos Özil på högerkanten. Tysken spelade snabbt snett inåt bakåt där nyinsatte Giroud väntade och skickade in bollen i nättaket.

Ytterligare dryg fem minuter var spelade när det var dags igen. Bellerin kom med hög fart på högerkanten, bröt in i banan och tog sig förbi sin försvarare innan han släppte bollen till en fristående Ramsey och äntligen, trots att bollen gick via en back, fick walesaren spräcka säsongsnollan i Arsenaltröjan. Målfirandet var en inte särskilt subtil hyllning till sin kommande bebis (alternativt en signal till att Mourinho ska sluta bete sig som en, men det känns mindre troligt).

Resten av matchen spelade Arsenal av kontrollerat och säkrade därmed tredje raka segern i ligan såväl som andra raka nollan.