Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Iwobi stod för matchens båda mål när Bayern Münchens U19 besegrades med 2-0.

Iwobi hjälte i UEFA Youth League

tis 20 okt 2015 kl 20:06

Arsenal U19 stormar fram i UEFA Youth League. Idag vann med 2-0 hemma mot Bayern München. Dagens seger var tredje raka på lika många matcher.

Samtidigt som Arsenal har öppnat gruppspelet i Champions League på ett katastrofalt sätt, har man ändå levererat på ungdomssidan. U19-laget har tre raka segrar och är efter dagens vinst på god väg att ha säkrat en plats i åttondelsfinalerna. Detta trots att endast hälften utav matcherna är spelade.

Andries Jonker tillsammans med självaste Thierry Henry på coachbänken gjorde tre förändringar i startelvan mot det lag som besegrade Olympiakos. Stephy Mavididi, Kaylen Hinds och Chris Willock är alla iväg med det engelska U17-landslaget på VM i Chile. Istället fick Donyell Malen, Reiss Nelson och Ismael Bennacer chansen från start.
Matchens första halvlek i Boreham Wood var chansfattig och ointressant. Ben Sheaf, som skulle skjuta väldigt mycket under matchen, hade Arsenals första målchans i matchen med en resultatlös frispark utanför boxen. Alex Iwobi och Tafari Moore kombinerade väl på högerkanten och Moore hade ett skott strax över. Vi skulle få se mer från de båda under matchens gång.

Arsenal började den andra halvleken bra men hade fortfarande svårt att komma till riktiga lägen. Några hörnor och tafatta skott från distans var allt man skapade. Detta såg ut att gå mot ett 0-0 resultat innan Alex Iwobi blixtrade till. På fyra minuter skulle engelsmannen göra två klassmål.
Det första målet skapade han på egen hand när han vände ifrån sin försvarare och satte ett mäktigt skott i nättaket från utanför straffområdet. Vid det andra målet mötte han ett inlägg på den borAtre delen av boxen och lyckades behålla kyla och bollen under ribban på halvvolley. 2-0 till Arsenal och tack vare ett par fina räddningar från finländske, Hugo Keto matchen igenom höll man även nollan.

Överlägsna ledare utav gruppen med full pott på tre matcher. Låt oss hoppas att A-laget kan inspireras utav detta när man går in i kvällens stormöte på Emirates.

Arsenal U19-Bayern München 2-0

Mål: 1-0 Iwobi (73), 2-0 Iwobi (78).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Tafari Moore, Julio Pleguezuelo, Krystian Bielik, Marc Bola – Ben Sheaf, Savvas Mourgos – Alex Iwobi, Ismael Bennacer, Reiss Nelson – Donyell Malen.

Avbytare: Ryan Huddart, Marcus Agyei-Tabi, Aaron Eyoma, Stefan O´Connor, Ilias Chatzitheodoridis, Tyrell Robinson, Joshua DaSilva.