Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Målskyttarna Koscielny och Giroud firar mittbackens första mål för säsongen.

Nickmål tog Arsenal till ligatoppen

lör 24 okt 2015 kl 20:29

Arsenal besegrade Everton med 2-1 efter två mål på två minuter i den första halvleken. Därmed toppar The Gunners ligan före Manchester City.

Arsene Wenger gjorde tre förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Bayern i tisdags. Gabriel ersatte Mertesacker, som saknades i matchtruppen, medan Oxlade-Chamberlain ersatte skadade Ramsey och Giroud kom in istället för Walcott på topp.

Det var nästan bara Arsenal under de första 20 minuterna. Laget hade mest boll och skapade ett par halvchanser på de första två hörnorna, men varken Giroud eller Gabriel träffade mål med sina nickar. Hemmalaget hade fint flyt i spelet, men de riktigt farliga målchanserna uteblev. Özil fick visserligen ett friläge, som han missade, men spelet var redan avblåst sedan Giroud bedömts varit oschysst i momentet innan Özil blev fri.

Everton fick en bra chans efter en knapp halvtimme då Lennon tog sig förbi Bellerin på vänsterkanten och sköt ett skott som Cech inte klarade av att hålla i regnet och returen gick rakt ut till Stones som fick öppet läge. Mittbacken fick dock ingen vidare träff när han försökt skjuta och bollen gick utanför.

Arsenal tappade spelet något en bit in i halvleken, men trots det gjorde The Gunners två nickmål på två minuter. 1-0 kom i den 36:e minuten. Özil fick bollen på högerkanten och såg Giroud i straffområdet. Tysken slog ett känsligt inlägg och anfallaren visade Kenneth Anderssonsk häng och nickade in bollen bakom Howard.

I den 38:e minuten revs Alexis ned till vänster om straffområdet och Cazorla tog hand om frisparken. Arsenal hade varit farliga på fasta situationer under hela halvleken och nu kom Koscielny först och nickade in sitt första mål för säsongen. “Ain’t nobody like Koscielny” sjöng Emiratespubliken.

Everton lyckades reducera strax före halvtid. Oxlade-Chamberlain slaravde och blev av med bollen. Barkley drev upp bollen mot Arsenals straffområde och sköt ett chansskott. Bollen touchade på Gabriels ben och styrdes olyckligt in bakom en chanslös Cech.

Den andra halvleken startade med en bra chans för Alexis sedan Oxlade-Chamberlain hittade honom. Chilenarens avslut täcktes dock till hörna. Några minuter senare samarbetade duon igen, men Alexis hann inte avsluta då Howard kom ut bra och täckte. Ytterligare några minuter senare jobbade “Oxen” fram bollen till Giroud som i misstänkt offside-position tvingade Howard till en kvalificerad räddning.

Efter knappt 70 minuters spel var Giroud centimeter från att bli tvåmålsskytt. Özil tog sig förbi en försvarare och hittade fransmannen som sköt ett skott som Howard inte nådde. Bollen gick dock i ribban. Tio minuter senare var det kvitterat i ribbträffar sedan Lukaku träffat överliggaren med en nick.

Slutet av matchen blev nervöst för Arsenalfansen. Inhoppande Flamini fick fritt läge framför mål, men kunde inte styra sin nick förbi Howard. Everton fick en mycket bra chans sedan Deulfeo fick skottläge framför mål, men Cech gjorde en matchavgörande räddning. Özil testade därefter Howard med ett skott, men bollen gick i stolproten.

Arsenal lyckades hålla tätt matchen ut och toppar därmed ligan för första gången på ett och ett halvt år.