Medlemmar: 4979 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Runt nyår siktar Jack Wilshere på ännu en comeback.

Wilshere: "Wenger borde stanna för alltid"

sön 25 okt 2015 kl 23:50

Jack Wilshere gav idag sitt stöd till Arsene Wenger - som han har att tacka för mycket - och vill att han skulle stanna i Arsenal för alltid.

Jack Wilshere var idag gäst i SKY:s Goals on Sunday. Arsenalmittfältaren, som är borta till minst mitten av december på grund av en fraktur i vänster smalben, snackade i studion om skadan, sin favoritposition, drömmen om att vinna ligan - och Arsene Wenger.
Wilshere hyllade fransmannen och sa:
- Han har varit väldigt bra för mig. Han har kritiserats innan, men han har varit fantastisk. Jag har haft många skador, men han har alltid trott på mig. Vi har en väldigt bra arbetsrelation. Jag var borta 16 månader, men han trodde på mig och efter bara ett par matcher i reservlaget när jag kom tillbaka som satte han in mig igen. Vi pratar om skadorna, fotboll och livet i övrigt. Han är en väldigt bra person. Allt jag kan göra egentligen är att tacka honom.

Det har snackats om att Jack erbjudits en tvåårig förlängning av sitt kontrakt och mittfältaren är övertygad om att Wenger är rätt ledare för Arsenal framöver.
- Utan tvekan. Jag kanske inte har spelat så mycket de senaste åren, men är det någon som vet vad jag kan göra så är det han. Jag vill se honom i Arsenal för alltid.

Föredrar du att spela djupt på mittfältet som du gör för England - eller högt som för Arsenal?
- Det varierar. Vi spelar olika system för England och Arsenal och vi har olika typer av spelare. Men om jag skulle säga vilken jag föredrar så är det nog den djupare rollen. Jag gillar att han bollen och dra igång anfallen.
- Det är olika med Arsenal för vi spelar en annan formation. Med England spelar vi 4-4-2 med en diamant. Med Arsenal är det mer 4-2-3-1. Men helst skulle jag spela i en av de två sittande rollerna med Arsenal. När Arsene spelar mig till höger säger han alltid att du är mer än välkommen att vara med och skapa chanser. Det är mer när vi förlorar bollen, så är det min position.

- Jag vill göra mer mål, utmana spelare och skapa chanser, det är den spelartypen jag är. Det är inte så att jag inte har några chanser så det är något som jag måste jobba med när jag kommer tillbaka. Jag gjorde det i slutet av förra säsongen och lyckades göra ett mål från utanför straffområdet vilket var skönt när hårt jobb betalar sig.

Wilshere hade en förhoppningsfull försäsong, men dagen före Community Shield-mötet med Chelsea på Wembley var olyckan framme.
Mittfältaren skadade sig på Arsenals träning.
- Mentalt var den här den tuffaste skadan att ta för jag hade haft en bra försäsong och jag var redo. Förra säsongen startade bra, sen kom skadad och jag missa stora delar av den säsongen. I slitet var jag tillbaka, kom med i landslaget. Sen tog jag bara två veckors semester. Jag ville vara tillbaka tidigt för att träna. Jag var i form och var med i laget och skulle spela. Sen kom tacklingen och jag var borta. Jag hade inte haft några muskelskador alls på försäsongen, det var bara en freak-händelse på träning. Det var tufft, men jag har bra folk runt mig. Min familj och mina vänner hjälper mig verkligen. Nu är smärtan borta, gipset är borta och jag har kastat kryckorna. Jag kan röra mig och det känns bra. Läkningen går bra.

Arsenal är just nu i delad serieledning och Wilshere hymlar inte med att han vill vinna ligan.
- Jag skulle inte säga att det är för tidigt att börja drömma om ligatiteln för det är det vi vill göra - vinna ligan. Vi känner för varje vecka som går att vi blir starkare och starkare. Det är allt vi kan göra, vi får ta varje match som den kommer. Vi öppnade inte Champions League bra, men vi tog en tung seger i veckan och är fortfarande med. Saker och ting går bra just nu.