Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev en tung kväll för Arsenal.

Arsenal förnedrat på Hillsborough

tis 27 okt 2015 kl 22:47

Championshiplaget Sheffield Wednesday vann enkelt åttondelsfinalen i ligacupen mot Arsenal hemma på Hillsborough Stadium.

Arsene Wenger ställde upp med ett kraftigt reservbetonat lag i ligacupmötet med Sheffield Wednesday under tisdagskvällen. Alex Iwobi och Glen Kamara gjorde båda debut i A-laget. Endast Petr Cech, Olivier Giroud och Alex Oxlade-Chamberlain var kvar från det lag som startade i helgens match mot Everton. Den sistnämnda skulle dock inte komma att delta speciellt länge.

För redan efter tre minuter satt Alex Oxlade-Chamberlain bedrövad på gräsmattan. En skada tvingade honom till byte och in kom istället Theo Walcott. Det dröjde dock inte länge, drygt 12 minuter, förrän det var Walcotts tur att vinka på läkare efter att ha tagit sig åt vaden. Engelsmannen provade att fortsätta men gav upp i den 19:e minuten och ersattes av ytterligare en debutant, Ismael Bennacer.

I den 27:e matchminuten kom den första målchansen. Sheffield Wednesday spelade sig fram på vänsterkanten och ett inspel längs backen hittade Ross Wallace vid straffområdeslinjen. Framför fötterna på en tafatt Mathieu Flamini tryckte Wallace till bollen som gick i mål intill Cechs vänstra stolpe för 1-0 till hemmalaget. Kort efter fick Wallace chansen att sätta 2-0-målet på frispark men bollen gick tätt utanför stolpen.

Arsenals enda möjlighet i den första halvleken skapades av Alex Iwobi som i den 37:e minuten utmanade från vänsterkanten och tog sig en bra bit in mot mål. Avslutet gick dock strax utanför stolpen. Några minuter senare kontrade Wednesday och Cech tvingades rädda bollen till en hörna. Hörnan slogs bakåt i planen till Wallace som måttade ett perfekt inlägg till Joao inne i straffområdet. Helt obevakad tilläts portugisen att nicka in 2-0 bakom Cech.

Utöver Iwobis chans kunde det ha uppstått bra lägen vid ytterligare två tillfällen när Arsenalspelare mycket tveksamt vinkades av för offside. Först Olivier Giroud efter 15 minuter och sedan Joel Campbell i den 41:a minuten. I övrigt var det inte många positiva tendenser i mardrömshalveken.

Andra halvlek började lika illa som den första slutade. Om avblåsningarna för offside på Arsenalspelare i första halvleken var tveksamma var det motsatt förhållande nu. En frispark för Sheffield, fem minuter in på halvleken, lyftes till en misstänkt offsidestående Lees, som på volley spelade in bollen mot Hutchinson vid bortre stolpen. Hutchinson, eller möjligtvis Mathieu Debuchy, stötte in 3-0-målet. Minuterna efter kunde Joao ha gjort 4-0 när han återigen tilläts nicka helt ostörd men utanför denna gång.

Redan i den 60:e minuten gjorde Arsenal sitt tredje byte för matchen när Kamara fick ge plats åt ytterligare en debutant, polacken Krystian Bielik. I den 69:e minuten fick Per Mertesacker ett jätteläge när han från nära håll nickade bollen mot krysset men Wednesdays målvakt Wildsmith petade bollen över ribban. Mer än så hände inte i den avslagna andra halvleken. De enda som höll fanan högt var Arsenalfansen som höll igång under hela matchen.