Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Iwobi och Arsenal vann.

Målrikt när U18 vann mot Reading

sön 1 nov 2015 kl 07:07

Arsenals U18-lag tog under lördagen emot Reading hemma på träningsanläggningen. Donyell Malen stod för ett hattrick när The Gunners vann med 4-3.

Under sommaren togs flera nya profiler in till Arsenals akademi, både tränare och spelare. Scoutingen i Holland hade gått framåt och Andries Jonker togs in som huvudansvarig för akademin, Frans De Kat fick tränarrollen i U18 och senare värvades stortalangen, Donyell Malen ifrån Ajax. 16-årige, Malen rankas högt i Amsterdam och folk ifrån Ajax säger att han verkligen kan lyckas i Arsenal. Återstår att se om han kan gå i fotspår och bli lika stor som Dennis Bergkamp, Marc Overmars eller Giovanni van Bronckhorst. Dock så stod han för en fantastisk insats för U18 under lördagen.

Anfallaren stod för ett hattrick när Reading gästade träningsanläggningen i London Colney. Holländaren visar framfötterna efter bara några månader i Arsenal. Reiss Nelson gjorde lagets fjärde mål i matchen och rapporter säger att han såg lovande ut matchen igenom. U18 har precis som förra säsongen dock en del problem med försvarsspelet. Samtidigt som man gjorde fyra mål måste man också se att man släpper in tre vilket inte kan ses som godkänt för backlinjen.

Nu får man dock börja fokusera på onsdagens möte med Bayern München i UEFA Youth League. Förhoppningsvis kan man fortsätta på den hundraprocentiga start man haft i gruppspelet där. En positivt notis för akademin från den senaste veckan var att fyra spelare fick göra A-lagsdebut. Glen Kamara, Ismael Bennacer, Krystian Bielik och Alex Iwobi fick alla speltid i Ligacupmatchen mot Sheffield Wednesday. Den sistnämnde, Alex Iwobi fick även göra debut i Premier League borta mot Swansea under lördagen. Målvakten, Matt Macey har nu under David Ospinas skadefrånvaro fått förtroende ifrån Wenger att sitta på bänken som andra val.

Onsdagens match i UEFA Youth League ifrån München kommer att kunna följas live via UEFAs hemsida. Matchstart är 14.00 svensk tid.