Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bennacer gjorde Arsenals mål i München.

Arsenal fortfarande obesegrade i UEFA Youth League

ons 4 nov 2015 kl 20:23

U19 fortsätter att hålla fanan högt i europaspelet. Idag fick man med sig en poäng ifrån bortamötet med Bayern München.

Efter ett par skadefyllda veckor i A-laget har flertalet ungdomar fått chansen både i träning och matcher. Det leder i sin tur att yngre spelare får chansen i U19 också. Laget hade innan onsdagens match tagit full pott i samtliga matcher. En poäng skulle man få med sig ifrån Tyskland vilket får ses som helt godkänt.

Arsenal skulle dock få en mardrömsstart i München. Trots att man spelade bra fotboll och skapade en del i inledningen fick Bayern första ordet i matchen. 1-0 efter elva minuter genom Benko ifrån distans. Hemmalaget pressade ner Arsenal rejält i banan och hade flera rop på 2-0. Dock så skulle Ismael Bennacer få sista ordet innan halvleken var över. Bayern misslyckades med att rensa undan en genomskärare ifrån Dan Crowley. Bollen hamnade istället hos Bennacer, han tog sig förbi sin försvarare innan han satte ett kraftfullt skott i bortre hörnet.

Ben Sheaf och Crowley utgick i paus och in istället kom Marcus Agyei-Tabi och Donyell Malen. De båda introducerade sig själva genom att spela sig fram till ett volleyläge för holländaren. Tyvärr gick avslutet strax utanför den bortre stolpen. Arsenal styrde nu spelet allt mer och hade lägen både genom Bennacer och Stefan O'Connor.
I slutet pressade båda lagen för ett vinnande mål och Bayern hade även sina lägen. Finländske, Hugo Keto storspelade i Arsenal-målet och räddade laget i de sista minuterna. Tyskarna skapade flera hörnor på rad men lyckades inte slå den nordiska keepern.

Delad pott och det är ett resultat Arsenal kan vara nöjda med. Man leder gruppen klart ändå och är så gott som klara med sitt obesegrade facit. Härnäst kommer flera spelare vara involverade i mötet med Norwich U18 i ligaspelet på lördag. Nästa match för U21 är hemma mot Stoke fredag den 20e november. Efter det är nästa match i UEFA Youth League och Dinamo Zagreb gästar London.

Förhoppningsvis kan våra spelare på Allianz Arena ikväll ta inspiration från U19 och få med sig ett bra resultat igen.

Bayern München-Arsenal U19  1-1

Mål: 1-0 Benko (11), 1-1 Bennacer (39)

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Jordi Osei-Tutu. Julio Pleguezuelo, Stefan O´Connor, Marc Bola – Ben Sheaf, Ismael Bennacer – Dan Crowley, Reiss Nelson, Chris Willock – Kaylen Hinds.

Avbytare: Ryan Huddart, Marcus Agyei-Tabi, Donyell Malen, Aaron Eyoma, Iliaz Chatzitheodoridis, Savvas Mourgos, Stephy Mavididi.