Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger blickar framåt efter genomklappningen i Tyskland.

Wenger: "Koscielny har 80 procents chans"

fre 6 nov 2015 kl 16:58

Arsene Wenger är trots nederlaget mot Bayern München optimistisk inför derbyt mot Tottenham på söndag. Han säger också att laget inte har drabbats av några nya skador.

Det är en hårt ansträngd Arsenaltrupp som tar emot Tottenham på söndag. Följande spelare är indisponibla till matchen: Arteta, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Ramsey, Ospina och Bellerin. Till det kommer långtidsskadade trion Rosicky, Wilshere och Welbeck.
Laurent Koscielny missade matchen mot tyskarna med en lättare ljumskskada och för honom har prognosen från i går förbättrats från en "liten" chans att spela till relativt stor.
- Hans chans att spela är 80 procent. Han kommer att genomföra ett test i morgon, säger Arsene Wenger till Arsenal.com och tillägger att även Arteta kommer att testas då.

Hector Bellerin missade matchen mot Bayern och ersattes då av Mathieu Debuchy. Fransmannen kommer att få en ny chans på söndag, då Bellerin inte är redo för comeback.
- Bellerin kommer inte vara redo. Jag tror att han är tillbaka efter landslagsuppehållet. Debuchy har förbättra sin fysik match efter match, och med ännu en match i benen kommer han vara bättre.

Wenger säger att han tror att lagets fina form i ligan inte kommer att påverkas av 5-1-förlusten i München i onsdags.
- Vi var besvikna på resultatet. Det är inte lätt att återhämta sig, för det är alltid tungt att förlora. Men jag tycke att vi skapade en hel del chanser för en match på den nivån. Det var defensivt vi inte nådde upp till vår normala standard och vi gav helt enkelt bort två mål i första halvlek. Då blir det svårt för Bayern är kanske Europas bästa lag för tillfället.

- I ligan har vi visat stort självförtroende och fokus och det vill vi visa igen på söndag. Vi har gjort det extremt bra innan matchen mot Bayern spelades, så vi vill fortsätta på den nivån. Samtidigt är det ett derby och inställningen och nerverna blir viktiga.