Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

USA-resan del 3: San Diego Gooners

ons 11 nov 2015 kl 12:23

Arsenal Swedens USA-resa går vidare. Nu till ett stopp på västkusten hos San Diego Gooners och morgontittning på Arsenal v Tottenham.

DE TIDIGARE DELARNA

Tredje stoppet på resan över USA blev till helt andra sidan av landet. Underbara Kalifornien fick äran att arrangera evenemanget för derbyt mot Tottenham. Detta skulle bli den bästa matchträffen hittills på turnén över Amerika trots utebliven seger.

San Diego Gooners är en utav de större supporterklubbarna i USA. En dag som denna med stormatch och "sen" avspark vid 08.00 lockades runt 50-60 personer till Bluefoot Bar nära Downtown, San Diego. Även vid de tidigare matcherna, klockan 04.45, öppnar man upp baren för alla Gooners och även då brukar man vara ett bra antal som ser matchen ihop. Man delar denna bar tillsammans med Aston Villas supporterklubb i San Diego. Därför slog man stort rekord vid förra säsongens final av FA-cupen. Runt 130 personer ifrån båda klubbarna såg matchen ihop och i matchprogrammet på Wembley den dagen fanns även ett litet reportage ifrån San Diego om just detta.

San Diego Gooners startades 2006 men blev inte en officiell branch av Arsenal America förrän 2009. Man började att följa Arsenals matcher på en engelsk bar i centrala San Diego men bytte samlingsplats då man inte ville dela med supporterklubbarna ifrån Chelsea och Manchester United. Mannen som äger Bluefoot Bar där man samlas nu är själv Arsenalsupporter och öppnar med glädje även mitt i natten för de tidiga matcherna.

Även om resultatet i söndagens derby inte blev helt som alla hoppades på var stämningen riktigt bra. Många sånger sjöngs och firandet vid Kieran Gibbs mål var galet. Alla klubbar verkar ha någon speciell tradition på något sätt, i San Diego spelar man London Calling i högtalarna vid varje halvtidspaus. Skönt att inte förlora derbyt men med de chanser vi hade borde vi ha fått med oss något mer ifrån matchen. Men återigen fantastiskt kul att se hur välkomnad man blir som utländsk Gooner ifrån Europa. Alla vill höra om Sverige och även hur det är att gå på match med Arsenal. Många är väldigt insatta i klubben och det är stor respekt att varje vecka gå upp mitt i natten för att följa lagets matcher.

Turnén över Arsenal America fortsätter om några veckor med ett besök hos Boston Gooners, supporterklubben som troligtvis är den största i USA efter New York.