Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nya kontrakt eller inte - det är frågan för Alexis och Özil.

Arsenal har inte förlängt med Alexis och Özil

tor 19 nov 2015 kl 13:09

Media har sedan igår kväll rapporterat att både Alexis Sanchez och Mesut Özil skrivit på nya Arsenalkontrakt - men Arsene Wenger säger att klubben inte ens börjat förhandla med stjärnduon.

Engelsk media skrev sent igår kväll att Alexis Sanchez var överens med Arsenal om ett nytt kontrakt och Mesut Özil skulle följa efter och göra samma sak. Många andra hängde på och Aftonbladets rubrik i morse var "Özil och Alexis förlänger med Arsenal".
På dagens presskonferens fick naturligtvis Arsene Wenger frågor om detta.
Svaret:
- Vi har inte börjat prata med Mesut om det än och det är samma situation med Alexis. Vid nyår har de 2,5 år kvar på sina kontrakt så vi har tid att göra det. Vi vill självklart att de ska stanna i klubben och vid något tillfälle kommer vi inleda förhandlingar med dem. Men för tillfället har vi inte startat.

Snacket i England har varit att Alexis skulle vara överens med Arsenal om ett nytt femårskontrakt som sträcker sig fram till och med 2020. Chilenaren skrev förra sommaren på ett fyraårskontrakt när han anslöt från Barcelona och ska ha en veckolön på £130 000. Den ska öka till runt £150 000 vid ett nytt kontrakt.
Özils nya påstådda kontrakt ska ge honom en veckolön på £160 000. Och det ska återigen röra sig om ett nytt femårskontrakt. Özil kom till Arsenal 2013 från Real Madrid och har ett avtal med klubben fram till och med sommaren 2018.