Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Santi Cazorla missade straff i slutet av matchen.

Cazorla straffsumpare i förlusten mot WBA

lör 21 nov 2015 kl 18:04

Det blev en tung eftermiddag i West Bromwich när hemmalaget vände och vann med 2-1 mot Arsenal. Santi Cazorla brände en straff i slutet av matchen.

Det var mycket prat om skadeläget inför lördagens bortamöte med West Bromwich Albion och det snacket kommer antagligen fortsätta även efter matchen. Hector Bellerin var visserligen tillbaka efter sin skada men bara tio minuter in i matchen blev Francis Coquelin sittandes efter en till synes normal duell. Coquelin tog sig för knät och tvingades utgå. In kom istället Mikel Arteta.

Efter 27 minuter blev Alexis Sanchez nergjord utanför WBA:s straffområde. Mesut Özil tog hand om frisparken och spelade in bollen till Olivier Giroud. Giroud kunde enkelt styra in bollen i mål med huvudet, sitt sjunde mål i Premier League den här säsongen. Målet innebar även att Özil slog nytt Premier League-rekord med assist i sju raka matcher. Minuterna senare kom Alexis i en bra kontring, spelade in till Kieran Gibbs. Skottförsöket från utanför straffområdet gick dock över.

I den 35:e minuten fick West Brom en frispark mitt på Arsenals planhalva trots att Arteta var först på bollen i en duell. Frisparken slogs in bakom backlinjen där James Morrison med vristen ganska ostört kunde placera in bollen bakom en chanslös Petr Cech.

Bara fem minuter senare kom West Brom i en kontring. Rondon spelade ner bollen mot kortlinjen där McClean hann först och spelade in en till synes ofarlig boll. Mikel Arteta stod dock olyckligt placerad och styrde bollen in i eget mål för 2-1 till Albions. Vad som kändes som en ganska händelsefattig halvlek slutade ändå med tre mål och tre gula kort.

I början av den andra halvleken uppstod först en straffsituation när Giroud revs ner i straffområdet och kort därefter avslutade Özil i stolpen. Fyra minuter in på halvleken var det slutspelat för den inbytta Mikel Arteta och in kom istället Mathieu Flamini. Arsenal skapade ett flertal bra kvitteringsmöjligheter. Först när Alexis tråcklade sig igenom i straffområdet och fick fram bollen till Gibbs, vars avslut täcktes av försvarare.

Med dryga timmen spelad kom Joel Campbell in istället för Kieran Gibbs och minuter senare fick Campbell ett jätteläge att kvittera. Cazorla slog in en fin boll, McClean halkade och bollen hamnade framför fötterna på en helt ren Joel Campbell som dock fick en rejäl felträff. I den 72:a uppstod kalabalik i Arsenal straffområde. Jonas Olsson nickade en hörna i ribban och ner på mållinjen. Saido Berahino var framme på returen men vinkades av för offside.

I den 83:e minuten tilldömdes Arsenal straff när Alexis drogs ner i samband med ett inspel. West Bromwich-spelarna tilläts störa straffskytten Santi Cazorla en lång stund innan straffen slogs. Cazorla halkade vid skottögonblicket och bollen gick över. Arsenal skapade några fler möjligheter men lyckades inte få in bollen i mål och tredje förlusten för säsongen var ett faktum.