Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

The Gunners ynlingar föll i UEFA Youth League.

Första förlusten för Arsenal i UEFA Youth League

tis 24 nov 2015 kl 21:43

Arsenal U19 hade innan dagens match mot Dinamo Zagreb gått obesegrat igenom gruppspelet i UEFA Youth League. Trots förlust 2-1 mot kroaterna leder man fortfarande Grupp F inför den sista omgången.

Arsenal U19, med Andries Jonker och ingen mindre än Thierry Henry i spetsen, har startat denna säsongs Europaspel fenomenalt. Dock så har formen tagit en liten kurva nedåt de senaste två omgångarna. Efter att ha tappat första poängen borta mot Bayern München i förra omgången skulle formen dippa lite till även denna dag. Dinamo Zagreb gästade Boreham Wood och kroaterna skulle visa sig vara numret större denna dag. Möjligtvis berodde detta på de fyra ändringar som den holländske managern gjorde i startelvan. Donyell Malen, Marcus Agyei-Tabi, Aaron Eyoma och Chris Willock fick alla chansen ifrån start samtidigt som Ben Sheaf, Krystian Bielik och Ismael Bennacer förpassades till bänken.

Arsenals ungdomar startade matchen väldigt oinspirerat och hade svårt att hitta in i sitt egna spel. Malen och Alex Iwobi var de enda två som riktigt skapade något framåt. Den förstnämnde, Malen, som varit väldigt het under ett antal veckor nu tog sig fram på egen hand och gick på ett avslut som smet strax utanför den bortre stolpen. Annars var det gästerna ifrån Kroatien som testade finländske, Hugo Keto i Arsenals mål väldigt frekvent. Gojak hade dubbla chanser för gästerna under den första halvleken, varav den andra krävdes det en klassräddning ifrån Keto för att hålla det mållöst till pausvilan.

Dinamo var laget som höll i taktpinnen även i starten utav den andra halvleken. Det skulle inte heller dröja länge innan detta betalade av sig. Brekalo satte 1-0 till gästerna efter 54 minuters spel då han tog sig fram längs vänsterkanten, in i straffområdet och avslutade kliniskt. Gojak var sedan framme igen och tvingade fram en bra räddning. Han skulle senare få belöning för allt sitt hårda arbete då han utökade kroaternas ledning till 2-0 i den 69:e minuten. Arsenal satte nu full fart framåt och släppte på de bromsar som funnits där tidigare under matchen. Man lyckades också göra ett reduceringsmål genom Stephy Mavididi med lite mer än tio minuter kvar att spela. Trots bra spel i slutminuterna kom aldrig ett kvitteringsmål och Arsenal fick se sig besegrade för första gången av årets upplaga utav UEFA Youth League.

Nu väntar en sista avgörande match borta mot Olympiakos ungdomar i Grekland om två veckor.

Arsenal U19-Dinamo Zagreb 1-2

Mål: 0-1 Brekalo (54), 0-2 Gojak (69), 1-2 Mavididi (78).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto - Aaron Eyoma, Stefan O'Connor, Julio Pleguezuelo, Marc Bola - Marcus Agyei-Tabi, Alex Iwobi - Kaylen Hinds, Reiss Nelson, Chris Willock - Stephy Mavididi.

Avbytare: Ryan Huddart, Tyrell Robinson, Ismael Bennacer, Krystian Bielik, Ben Sheaf, Yassin Fortune.