Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan det bli en Citycomeback för Alexis?

Skadesituationen - så är läget

ons 2 dec 2015 kl 14:31

Det kommer nya rapporter hela tiden från England hur det står till med Arsenals skadade spelare. Här kommer en uppdatering.

Efter matchen mot Norwich i söndags hade Arsenal tio A-lagsspelare skadade. Vissa med färska skador - andra med gamla. En del med lång frånvarotid - andra nära en comeback.
Så här går snacket om våra skadade spelare:

Alexis Sanchez
Chilenaren skadade baksidan av låret i den andra halvleken på Carrow Road och haltade med hjälp av planen. Efteråt sade anfallaren att det bara var en smäll, men Wenger trodde att det var en muskelbristning och man befarade att han skulle missa upp till sex veckors spel. Men så kom rapporter om att det bara skulle bli tre veckor för röntgen visade att hamstringskadan inte var så allvarlig. Det senaste är att Alexis ska åka till Chile för att bli frisk och planen är att han ska vara tillbaka mot Manchester City den 21 december.

Santi Cazorla
Han fick en smäll på knät under söndagsmatchen mot Norwich, men spelade klart matchen. Efteråt sade Arsene Wenger att han inte kunde använda det ena benet i den andra halvleken och det visade sig att spanjoren har en ligamentsskada i knät. Det är än så länge oklart hur länge han blir borta, men risken är att det blir ett tag. Redan nu kan konstateras att han missar matcherna mot Sunderland och Olympiakos.
UPPDATERAT: Guardian går ikväll ut och skriver att Cazorla blir borta i minst tre månader på grund av sin knäskada.

Laurent Koscielny
Fransmannen åkte på en höftskada tidigt i matchen i söndags och tvingades bryta matchen. De rapporter som kommit är dock att skadan inte ska vara allvarlig och Arsenal räknar med att mittbacken ska kunna spela mot Sunderland på lördag.

Theo Walcott
Rapporterna från England säger att anfallaren, som inte spelat sedan han klev av mot Sheffield Wednesday i Ligacupen i slutet av oktober, är mycket när en comeback efter sin vadskada. Walcott hoppas kunna vara i truppen mot Sunderland på lördag, men hinns inte det med så är det troligt att han kan vara tillbaka mot Olympiakos.

Francis Coquelin
Blev ledbandsskadad mot West Bromwich förra helgen och kommer att bli borta minst tolv veckor - så en comeback tidigast i mitten av februari är aktuellt.

Mikel Arteta
Fick också kliva av mot West Bromwich förra helgen. Arsene Wenger sade att Artetas skada var "short term", men spanjoren har inte spelat sedan dess. Det finns inga rapporter än på att han ska kunna vara tillgänglig för spel på lördag mot Sunderland heller. Arteta är vadskadad.

Kieran Gibbs
Vänsterbacken var överraskande inte med i truppen när Arsenal kom till Carrow Road i söndags och snabbt bekräftades att Gibbs var vadskadad. Dock ska det inte vara allvarligt och snacket från England säger att han ska kunna vara i speldugligt skick till på lördag.

Jack Wilshere
Mittfältaren har haft en stressfraktur i smalbenet och har inte spelat den här säsongen för The Gunners. Han blev skadad på träning precis före Community Shield-matchen mot Chelsea. Läkningsprocessen ska dock gå enligt planerna och förhoppningsvis ska det inte dröja mer än två-tre veckor innan den engelske landslagsmannen är spelklar igen.

Tomas Rosicky
I början av augusti blev det känt att tjecken opererat sitt knät och han beräknades bli borta i två månader. Nu - två månader efter de två månaderna finns inga tecken på att Rosicky ska vara nära en comeback och det snackas om att mittfältaren kan vara tillbaka först efter nyår. 35-åringen har inte spelat sedan i maj - och det är väl snart dags att ställa sig frågan om det blir några fler matcher i den rödvita tröjan.

Danny Welbeck
Den förre Manchester United-spelaren har varit knäskadad sedan april och Arsene Wenger har sagt att han tror att anfallaren kan vara tillbaka efter nyår. Englands förbundskapten Roy Hodgson spår en comeback i mars.