Medlemmar: 8806 st.

Giroud spelade 1-1 med sig själv och blev hjälte.

Arsenal tillbaka på vinnarspåret igen

lör 5 dec 2015 kl 17:56

Efter en del om och med lyckades Arsenal vinna med 3-1 mot Sunderland och är tillbaka i toppen av tabellen igen,

Det var ett märkbart Arsenal som kom ut på planen där Arsene Wenger gjorde två ändringar sedan förra veckans 1-1-möte på Carrow Road.
Alexis och Cazorla ut.
Campbell och Oxlade-Chamberlain in.
The Gunners hade svårt med det mesta inledningsvis i den temposvaga halvleken. Och det var Sunderland som skapade de första bästa chanserna, när vi inte ställde till det själva.
Men Petr Cech var med på noterna och det stod 0-0 efter halvtimmen.

Då hittade Mesut Özil Joel Campbell som snyggt rullade in 1-0 bakom Pantillimon i Sunderlandkassen.
Costaricanen plocka till slut upp en napp ur byxorna för att fira sitt och Arsenals ledningsmpål.

Arsenal hade bra koll på händelserna, för omväxlingens skull, efter ett ledningsmål – men det skulle ändå bli 1-1 innan paus.
Olivier Giroud kom fel på ett inlägg bakom Ola Toivonen och styrde bollen i eget mål.
Det kunde dock, med lite flyt, ha stått 2-1 i paus – men Aaron Ramseys skott träffade fel sida nätet på Monreals passning.

The Gunners hade bättre koll på läget i den andra halvleken – men det var långt ifrån övertygande. Länge stod det 1-1 och Sunderland hade sina chanser. Fletcher den första bästa och det blev även farligt nät det var okoncentrerat i Arsenalförsvaret.
Men det här var vår match.
Och 2-1 kom också när Giroud spelade 1-1 med sig själv och nickade in Arsenals 2-1-ledning dryga timmen.
Sunderland hade några sporadiska chanser i slutet. Närmast när MOnreal skulle brösta hem till Cech. Men tjecken var bra – som vanligt – och höll Arsenal  på banan.

Wenger gjorde sina byten sista halvtimmen och Walcott, Gibbs och Chambers fick sin speltid. Alla tyckte att The Gunners skulle sätta dit spiken i kistan, men det dröjde till på stopptid innan den kom.
Arsenal spelade bra fotboll och Aaron Ramsey kunde avsluta anfallet som gav tre mycket efterlängtade poäng.