Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cazorla skadade knät i matchen mot Norwich.

Santi opererad - kan missa fyra månader

mån 7 dec 2015 kl 00:20

Arsene Wenger uppger nu att Santi Cazorla har opererats för knäskadan han ådrog sig mot Norwich. Vill det sig illa kan spanjoren missa upp till fyra månaders spel.

Cazorla har under den senaste veckan undersöks av specialister i Spanien och i samråd med dessa fattades beslutet om att en operation av knäskadan han drabbades av förra söndagen i matchen mot Norwich var nödvändig. Arsene Wenger har tidigare sagt att mittfältaren skulle bli borta i tre månader, men säger nu att konvalescensen kan bli längre.
- Operationen har nu genomförts. Han kommer inte missa resten av säsongen, men det handlar minst om tre, kanske fyra månader, sägere Wenger till The Mirror.

Detta innebär att Cazorla tidigast kan vara tillbaka i mars, men mer troligt i april. Arsenalmanagern säger att spanjoren själv låg på för att operationen skulle genomföras så fort som möjligt.
- Santi vill ha chansen att komma tillbaka så fort som möjligt, så han valde att inte vänta på att få 25 olika utlåtanden. Han bestämde sig för att gå till operation direkt. De var tydliga med diagnosen - det yttre ledbandet är av, så han vill genomföra den med en gång.

Wenger säger dessutom att Alexis Sanchez, som också skadades i Norwichmatchen, har skickats hem till Chile för att komma tillbaka efter lårskadan.
- Han är van vid att jobba med landslaget fysioterapeut. Det kommer att göra dubbel nytta för honom då han dels inte behöver vara bedrövad här samtidigt som han får en typ av vinteruppehåll.