Medlemmar: 8839 st.

Olivier Giroud skickade Arsenal till slutspel i Champions League med sina tre mål.

Arsenal vidare - Giroud hjälte

ons 9 dec 2015 kl 22:35

Kravet var vinst med två mål. Arsenal stod för en imponerande insats och vann borta mot Olympiakos med 3-0 i den direkt avgörande matchen om andraplatsen i gruppen. Olivier Giroud hade en fantastisk kväll och gjorde alla Arsenals mål.

Förutsättningarna var klara inför matchen, vinst med två mål och Arsenal vidare till Champions League-slutspelet som grupptvåa. Det var därför ingen överraskning att Wenger ställde upp med båda sina forwards från start, Walcott på en kant och Giroud längst fram.

Det var däremot inte ett fullt offensivt satsande bortalag vi fick se i början av matchen, utan Arsenal hade svårt ta tag i spelet mot ett högt pressande Olympiakos. Hemmalaget dominerade första tjugo minuterna, dock utan att skapa något jätteläge att göra mål. Arsenal vände sedan på matchbilden och skapade ett flertal chanser. Flamini styrde bollen i ribban från nära håll sedan Campbell sprungit sig fri på högerkanten och spelat snett inåt bakåt till fransmannen. Bara minuter senare kom också ledningsmålet. Özil slog en briljant djupledspassning till Ramsey som direkt slog ett inlägg mot Giroud som nickade bollen hårt mot första stolpen, där Roberto i Olympiakos-målet inte kunde hålla bollen utanför målet. Precis vad Arsenal behövde och resterande delen av halvleken kontrollerades säkert av bortalaget men utan att skapa någon farlig målchans. 0-1 i paus.

Andra halvlek såg ut att börja riktigt illa för Arsenal, när Giroud låg ner i gräset efter att ha trampat snett. Fransmannen reste sig dock och kom snabbt in i spel och utökade sedan Arsenals ledning till 0-2. Joel Campbell dribblade sig fram i straffområdet och slog en lika genialisk passning som Özil gjorde till första målet, fram till Giroud som placerade in bollen säkert bredvid Roberto. I det här läget var Arsenal grupptvåa och kunde slå av på offensiven något och istället se till att hålla i bollen så mycket som möjligt. Olympiakos skapade några farliga lägen ändå. Ett skott på väg mot krysset som Cech precis tippade utanför och ett friläge där Mertesackers räddande brytning hindrade ett reduceringsmål för grekerna.

Det skulle dock visa sig vara Arsenals kväll det här, och kanske framför allt Girouds kväll. Just Giroud kom fram på kanten och inlägget letade sig fram till Monreal i straffområdet som sköt ett skott som tydligt tog på handen på täckande back. Straffen var solklar och Giroud fick chansen att göra sitt tredje mål för kvällen från elva meter och gjorde inte något misstag. 0-3 och slutspelsplatsen så gott som klar eftersom Olympiakos, i det läget, var tvunget att göra tre mål för att gå om Arsenal.

En mycket imponerande insats från Arsenal som när man väl kom in i matchen, efter Olympiakos hårda tryck i början, kontrollerade matchen och visade att man är väl värda att spela i Champions League-slutspelet. Arsenal hamnar alltså på andra plats i Grupp F och vilken gruppetta man får möta i åttondelsfinalen avgörs på måndag då lottningen äger rum.