Medlemmar: 7545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud och Mertesacker siktar på en ny seger på Villa Park.

Arsenal siktar på ligaledning - igen

lör 12 dec 2015 kl 12:26

Champions League-avancemang i onsdags. Imorgon är Arsenals plan tre poäng - och serieledning.

Efter det svaga november så har Arsenal fått en kanonstart på december. Först 3-1 hemma mot Sunderland och i onsdags 3-0 i Aten mot Olympiakos som innebär att The Gunners klarade att krångla sig vidare i Champions League.
Imorgon söndag väntar ny Premier League-match.
I Birmingham mot Aston Villa.
- När man har så många skador som vi har och åker dit (Aten) och spelar på det sättet som vi gjorde, det säger en del om kvaliteten som våra spelare har. Det visar också det var rätt att tro på de spelarna som vi har, säger Wenger.

The Gunners har inga nya skador efter Olympiakosmatchen - men Wenger räknar inte med att någon av de skadade spelarna kommer tillbaka till Villamatchen.
Det innebär att Arsenal kommer till spel utan Francis Coquelin, Mikel Arteta, Alexis Sanchez, Santi Cazorla, Danny Welbeck, Jack Wilshere och Santi Cazorla.
- Ingen av de som har mindre skador kommer tillbaka, så ingen Arteta och ingen Alexis, som är den som är närmast spel igen. De andra kommer inte tillbaka förrän efter jul. Wilshere kommer inte tillbaka innan december är slut, inte en chans. Rosicky är positiv. Han har börjat springa ute igen, men är inte redo förrän i slutet av januari, säger Wenger.

Arsenals senaste möte med Villa var cupfinalen i maj som slutade 4-0, ligamötena förra säsongen slutade 3-0 borta och 5-0 hemma till The Gunners. Och Wengers lag har inte förlorat på Villa Park sedan december 1998.

Kick off är 14.30 - och matchen sänds på Viasat Fotboll/HD.