Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Girouds målform fortsätta på Villa Park?

Wenger hyllar Giroud: "Bland de bästa"

lör 12 dec 2015 kl 13:10

Olivier Giroud har gjort tio mål på de senaste tolv matcherna och sänkte Olympiakos med ett hattrick i onsdags. "Han är en av de bästa anfallarna i världen", säger Wenger.

Olivier Girouds målform är god för tillfället. Fransmannen nätade mot Sunderland i ligan i lördags och sköt ett hattrick i Aten i veckan när Arsenal gick vidare i Champions League.
Arsene Wenger var inte sen att hylla anfallaren på gårdagens presskonferens.
- Jag tycker att han är i ligan bland de bästa anfallarna för han spelar i en av Europas bästa klubbar och gör mål. Om du tittar på antalet matcher och mål, måste man ge honom credit. Men han är inte bara en målskytt, han är en spelare som jobbar hårt för laget så jag tycker att han är en av de bästa anfallarna i Europa, säger Arsenaltränaren.
- Jag tycker att han kommit tillbaka starkt och är bättre och avslutar bättre. Onsdagens match var en av hans bästa på alla fronter.

Giroud har gjort 13 mål den här säsongen - och tio på de senaste tolv matcherna.
- Han har varit bra den här säsongen, som han inte startade. Han har tjänat på två saker, det första att han vilade en del av säsongen, och det andra, när han har svåra stunder så svarar han alltid upp starkt och positivt. Han jobbar hårdare och det gör honom starkare. Men han har haft perioder, som i slutet av förra säsongen, när han inte gjorde mål. Då tappar han självförtroendet en del, säger Wenger.