Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud öppnade målskyttet när han gjorde sitt 50:e PL-mål.

Serieledning - efter stabil insats

sön 13 dec 2015 kl 16:24

Efter bragdinsatsen borta mot Olympiakos i veckan stod bottenlaget Aston Villa för motståndet på söndagen. Det skulle dock inte vara mycket till motstånd när Arsenal komfortabelt tog tre poäng.

Arsenal fick en smakstart i bortamötet med tabelljumbon Aston Villa. Redan i den sjunde minuten kom Theo Walcott farandes på vänsterkanten, in i straffområdet där Alan Hutton beslutade sig för att krama ner Theo bakifrån. Domare Kevin Friend reagerade först inte och Walcott protesterade ‒ men efter några sekunder pekade Friend på straffpunkten, antagligen efter viss hjälp från den assisterande domaren. Olivier Giroud gjorde som mot Olympiakos och slog enkelt in bollen i mål, denna gång till höger i målet.

Efter ledningsmålet kontrollerade Arsenal spelet utan att skapa några vidare målchanser. Några individuella misstag gav Aston Villa ett par halvchanser. I den 37:e matchminuten vann Aaron Ramsey en duell utanför Arsenals straffområde och fyra man satte fart i en kontring. Theo Walcott slog en djupledsboll till Mesut Özil som, väl inne i straffområdet, rullade bollen i sidled till Ramsey. Walesaren gjorde inget misstag när han enkelt rakade in 2-0-målet.

Arsenal fokuserade på försvarsspel och Aston Villa hade mest i boll i inledningen av den andra halvleken. Villa skapade även en del chanser men utan att det ledde till några farligheter. Efter dryga timmen gjorde Wenger ett dubbelbyte när Alex-Oxlade Chamberlain och Kieran Gibbs kom in istället för Walcott och Campbell. Efter bytet tog Arsenal tillbaka en del av bollinnehavet. Först i 82:a kom en bra möjlighet när Oxlade-Chamberlains avslut styrdes på försvarare och tvingade Guzan att rädda ut till hörna. Mycket mer hände inte och Arsenal tog en komfortabel seger på Villa Park och gick upp i serieledning, åtminstone fram till måndag kväll då Leicester möter Chelsea.