Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kamara och U21-laget föll mot Aston Villa.

Andra förlusten för Arsenal U21

mån 21 dec 2015 kl 20:25

Arsenal U21 åkte på sin andra ligaförlust för säsongen när Aston Villa kom på besök till Boreham Wood under måndagseftermiddagen. Donyell Malen stod för lagets enda mål när man föll med 2-1.

Inför kvällens stormatch på Emirates Stadium spelade Arsenals U21-lag den sista ungdomsmatchen för detta år. Aston Villa var på besök ifrån Birmingham för en viktig match i toppstriden. Coach, Steve Gatting valde att göra totalt sju ändringar i startelvan efter senaste ligamötet med West Ham. Ryan Huddart tog plats i målet istället för Matt Macey och Tafari Moore var tillbaka i spel efter en kortare frånvaro på grund av en fotskada. Även Reiss Nelson, Ismael Bennacer, Kaylen Hinds, Marc Bola och Stephy Mavididi fick chansen ifrån start.

Arsenal var laget som startade matchen klart bäst och var nära att ta ledningen redan efter tre minuter då Kaylen Hinds hade ett skott strax över ribban. Även Reiss Nelson var nära att öppna målskyttet senare men en reflexräddning ifrån Villa-keepern höll ställningen vid 0-0. Gästerna ifrån Birmingham ville dock ändra på detta och gjorde matchens första mål i den 27:e minuten genom Sellars som var först framme på en retur ifrån Huddart. Innan pausvilan hade Aston Villa flera möjligheter att utöka sin ledning, bland annat genom Jack Grealish.

Den andra halvleken fortsatte på samma sätt som den första slutade. Villa dominerade och Arsenal fick ligga i försvarsläge. Det skulle dröja innan The Gunners jobbade sig in i matchen igen men med tio minuter kvar skulle man tilldelas en straff. Mavididi revs ner i boxen och årets nyförvärv, Donyell Malen, tog väl hand om straffen och kvitterade. De flesta som var plats på Meadow Park trodde nog att Arsenal räddat en poäng där men någon sådan skulle det inte bli. Aston Villa återtog ledningen i den 86:e minuten. Hepburn-Murphy blev målskytt för gästerna som tog tre viktiga poäng för att haka på toppen i Barclays U21 Premier League. Arsenal ligger kvar på en tredjeplats bakom Derby och West Bromwich med ett antal matcher mindre spelade.

Nu väntar jullov för samtliga ungdomsspelare innan ett spännande 2016 väntar med fortsatt spel i ligan men även cupmatcher i FA Youth Cup och åttondelsfinal mot Anderlecht i UEFA Youth League.

Arsenal U21-Aston Villa  1-2

Mål: 0-1 Sellars (27), 1-1 Malen (81), 1-2 Hepburn-Murphy (86).

Så spelade Arsenal:

Ryan Huddart – Tafari Moore, Julio Pleguezuelo, Krystian Bielik, Marc Bola – Glen Kamara, Ismael Bennacer – Reiss Nelson, Kaylen Hinds, Dan Crowley – Stephy Mavididi.

Avbytare: Donyell Malen, Ben Sheaf, Tyrell Robinson, Matt Macey, Marcus Agyei-Tabi.