Assistkungen och de två målskyttarna jublar över 2-1 mot Manchester City.

Özil bakom segern när Arsenal hakar på i toppen

mån 21 dec 2015 kl 23:02

Mesut Özil höll i taktpinnen när Arsenal besegrade Manchester City. Idag blev två nya assist facit för tysken och Arsenal skuggar Leicester i tabelltoppen.

Tvåan mot trean i Premier League och en chans att haka på Leicester i toppen av tabellen inför det hektiska julschemat. Arsenal ställde upp med samma lag som förra helgen, eftersom Alexis Sanchez ännu inte var tillbaka från sin skada. Arsenal körde med samma taktik som lyckades så bra borta mot samma motstånd förra säsongen då man lät City äga bollen och sen utnyttjade sina chanser och tog tre poäng. Det lyckades även väldigt bra i första halvlek i kvällens möte på Emirates.

City läts spela runt bollen på mittfältet men hade svårt att skapa chanser mot Arsenals täta försvar. Bortalaget fick dock ett jätteläge när Arsenals backlinje gick bort sig och Kevin De Bruyne fick en öppen planhalva att springa på. Han hade läge att passa bollen till fria lagkamrater men valde istället att skjuta, ett skott som gick precis utanför stolpen. Några minuter senare, med ungefär halvtimmen spelad, kom ledningsmålet för Arsenal. Özil hittade Walcott i utkanten av straffområdet som tog emot bollen och curlade in bollen snyggt i bortre hörnet. Det blev också bli ett till mål för Gunners precis innan paus när Giroud tryckte in 2-0 mellan benen på Hart. Passningen kom ännu en gång från Özil som fortsätter leverera assist och världsklassprestationer för Arsenal.

I andra halvlek kunde Arsenal spela mer på resultatet och City hade förtvivlat svårt att skapa chanser. Hemmalaget kontrollerade istället matchen fullständigt och var närmare 3-0 än vad City var nära ett reduceringsmål. Matchen fick dock ett nervigt slut efter att Toure, med en briljant placering, skickade in 2-1 med tio minuter kvar. Direkt efter målet hade också både Bony och Toure chansen att kvittera men Arsenal lyckades hålla undan och ta en oerhört viktig seger i jakten på ligatiteln. Arsenal är nu två poäng efter Leicester och har fyra poäng ner till City på tredjeplatsen inför matcherna i jul.