Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott firar bredvid Mesut Özil efter 1-0-målet.

Walcott: "Özils speluppfattning är otrolig"

mån 21 dec 2015 kl 23:43

Theo Walcott gjorde ett klassmål när Manchester City besegrades. Han ville dock framhålla Mest Özils insats.

Theo Walcott gjorde 1-0 efter drygt en halvtimme i matchen mot Manchester City. Han framhåller dock försvarsspelet som nyckeln till 2-1-segern.
- Alla gjorde sin defensiva plikt idag. Citys mål var otroligt, men innan det tycker jag inte att vi var hotade. Vi var fortsatt starka efter målet, och det vara bara synd att vi inte fick hålla nollan för det förtjänade "Big Pete" i målet. Det viktigaste var dock de tre poängen, säger Walcott till Sky Sports.

Mesut Özil passade fram till Walcotts mål och stod även för framspelningen till Olivier Girouds 2-0-mål strax före halvtid. Han har nu svarat för femton assist i ligan under säsongen. Walcott hyllar den tyske mittfältarens speluppfattning.
- Hans blick för spelet är otrolig, och han vet precis vad man ska göra innan man gör det. Vi har många speciella spelare på planen och det gör jobbet så mycket enklare. Det är en lagsport men man behöver den här typen av spelare i laget. Mesut gör så mycket för laget, inte bara offensivt utan också defensivt. Alla spelare kämpade enormt idag och har lagt grunden för det under träningsveckan.

Özil själv säger att det är medspelarna som skapar möjlighet för honom att briljera. Han tror att Arsenal har chansen att vinna Premier League om laget bara fortsätter visa rätt kvalitet.
- Jag är nöjd med att hjälpa laget och hela laget hjälper mig så att jag kan spela mitt spel. Vi tror på oss själva, och om man tittar på matcherna mot de stora lagen så har vi vunnit dem och det kan bli avgörande. Vi vet vilken kvalitet vi har när vi spelar vårat spel och vi kan vinna ligan. Vi kommer att ge allt för att lyckas, säger Özil.