Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal hade ingen rolig kväll på sydkusten.

Usel insats mot Saints

lör 26 dec 2015 kl 22:36

Arsenal stod för en usel insats på Boxing day när Southampton vann med 4-0.

Arsenal kom till spel med samma elva som varit så lyckosam de senaste matcherna. Southampton har haft en svängig höst och låg inför matchen placerad på tolfte plats i tabellen. Hemmalaget gjorde en bra första halvlek där de, med hög intensitet i presspelet, gjorde det väldigt svårt för Arsenal att få kontroll på matchen. Samtidigt verkade Arsenalspelarnas fina form som bortblåst och felpassning på felpassning radades upp och när avslutningslägen skapades var avsluten alldeles för dåliga.

Southamptons ledningsmål kom till efter en dålig nickrensning av Mertesacker som gick rakt ut i banan där ytterbacken Martina fick drömträff med yttersidan och bollen skruvades in i hörnet, otagbart för Cech. Arsenal hade som sagt förtvivlat svårt att hitta öppningar i Southamptons försvar. Bästa läget i första halvlek fick Walcott när han lämnades omarkerad på en hörna men nicken gick i burgaveln. Shane Long fick i slutet på halvleken chansen att utöka hemmaledningen med ett friläge men sköt över sedan Cech kommit ut och täckt på ett bra sätt.

Det blev ingen bättring från Arsenals sida efter paus utan Southampton fortsatte med sin höga intensitet. Arsenals mittbackar hade fortsatt svårt att hantera Southamptons intensiva press och gjorde en rad misstag. På en kontring gjorde hemmalaget 2-0 efter att Long misstänksamt fällt Koscielny och sedan sprungit fram och skjutit in bollen i öppet mål. Med tjugo minuter kvar kom också 3-0 efter att Fonte enkelt fått nicka in en hörna. Efter det kunde inte Arsenal resa sig utan Southampton kunde säkert spela av matchen och på stopptid också skicka in 4-0 genom Long, hans andra mål för kvällen.

Osäkert om det var den tuffa matchningen av samma startelva som gjort att spelarna blivit trötta eller om det var inställningen hos Arsenalspelarna som gjorde att de inte presterade på samma höga nivå som tidigare matcher men en riktigt dålig match gjorde Arsenal och tog inte chansen att gå upp i serieledning. Nu väntar två hemmamatcher mot Bournemouth på måndag och Newcastle nästa lördag.