Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil firar 2-0-målet.

Özils show gav tre poäng

mån 28 dec 2015 kl 20:20

Mesut Özil var på strålande spelhumör mot Bournemouth på måndagskvällen. Han låg bakom de flesta chanserna, spelade fram till 1-0 och gjorde själv 2-0-målet.

Efter besvikelsen i lördagens match borta mot Southampton var det återigen dags för match i Premier League på måndagskvällen. Wenger gjorde fyra ändringar i startelvan när Monreal, Koscielny, Flamini och Campbell vilades och Gibbs, Gabriel, Chambers och Oxlade-Chamberlain ersatte.

Första tjugo minuterna av första halvlek var oroväckande likt matchen mot Southampton med många felpass från hemmalaget och inget flyt i anfallsspelet. Efter ett tag började dock Arsenal få ordning på spelet och pressade Bournemouth längre ner i banan. Ledningsmålet kom med halvtimmen spelad efter en hörna från Özil. Det var Gabriel som sprang sig fri från sin bevakning och i öppet läge nickade in 1-0. Brassen var väldigt aktiv på hörnor och skarvade fram flera bollar till medspelare som dock inte kunde förvalta chanserna. Özil var halvlekens gigant med precisa hörnor och briljanta framspelningar, framför allt till Walcott som fick flera lägen men skärpan fanns inte riktigt hos engelsmannen. Andra halvan av första halvlek borde resulterat i fler mål för Arsenal men 1-0 stod sig till halvtid.

Bournemouth fick tidigt i andra halvlek läge att kvittera när anfallaren King fick ett fritt läge att avancera mot mål men blev i kappsprungen av Gabriel som bröt i sista stund. Özil fortsatte sin dominans även i andra halvlek. Han låg bakom det mesta i anfallsväg för Arsenal och avgjorde också matchen efter cirka 60 minuter spelade med sitt 2-0-mål. Han väggspelade vackert med Giroud i straffområdet och avslutade kyligt när Boruc i Bournemouth-målet kom utrusande.

Bournemouth, som både slagit Chelsea och Manchester United på bortaplan den här säsongen, var väldigt bleka och aldrig nära att hota Arsenal i den här matchen. En viktig trepoängare för Gunners efter bottennappet mot Southampton som också innebär tillfällig serieledning. Imorgon möts Leicester och Manchester City och om Leicester inte vinner är Arsenal i topp när halva ligan har spelats. Härnäst väntar ännu en hemmamatch mot bottenlaget Newcastle på lördag.