Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger ser fram emot det nya året.

Wenger: "Vi kommer vara aktiva i januari"

ons 30 dec 2015 kl 11:13

Arsene Wenger sammanfattade 2015 och såg fram emot 2016 under sin sista presskonferens för året.

Arsene Wenger började presskonferensen med att sammanfatta året som har gått.
- Vi har varit jämna och förbättrat våra resultat. Just nu är vi i en stark position och hoppas att 2016 blir ännu bättre.

Närmast väntar Newcastle på Emirates Stadium den 2 januari och det har inte dykt upp några nya skador sedan matchen mot Bournemouth.
- Flamini kanske kan spela. Sanchez hinner förmodligen inte tillbaka i tid, han kanske är tillbaka nästa vecka mot Sunderland. Alla andra som var med mot Bournemouth är tillgängliga.

Det kom gott om lovord över Mesut Özil efter Bournemouth-matchen och de fortsatte att komma under dagens presskonferens. 
- Det viktigaste han har gjort var att han arbetade väldigt hårt med fysiken när han var skadad. Han är även mentalt starkare och tar mycket ansvar inom laget. Han är mer inställd på att leda laget än när han kom till klubben. Han har inte heller drabbats av skador denna säsong och är nu i rätt ålder.

Gårdagens kryss mellan Leicester och Manchester City innebär att Arsenal kommer vara i topp efter halva säsongen, frågan är om laget kan stanna i topp till slutet på säsongen.
- Vi kommer jobba hårt för att stanna i toppen. Men det är långt kvar, vi har bara kommit halvvägs, och det är omöjligt att förutspå hur det slutar. Thierry Henry har en poäng [i att Arsenal har ett tuffare spelschema på våren] men att åka till Olympiakos och vinna var också tufft. Vi kan hantera pressen och vårt mål är att vinna.

Wenger håller inte med om att Arsenals spelare skulle sakna erfarenheten eller möjligheten att klara pressen.
- Den allmänna opinionen är inte särskilt stabil, ändras ofta och är alltid kopplad till det senaste resultatet. Vi måste drivas av att spela bättre fotboll och att jobba som ett lag. Är du etta efter 19 matcher är det klart att du har en chans och vi kommer slåss för det.

Om lördagens motstånd sa fransmannen följande.
- Newcastle hade en tuff start och saknade självförtroendet. Men på bortaplan har de gjort ganska bra resultat och insatser. De har bra spelare på alla positioner och är ett svårt lag att möta när de spelar borta.

Att Mohamed Elneny inom kort blir klar för Arsenal är en illa dold hemlighet som inte ens Wenger försökte dölja särskilt väl.
Ni vet mer än vad jag gör. Jag kan tyvärr inte tillkänna ge något än om den spelaren eftersom det inte är klart.

Enligt Wenger kommer klubben vara aktiva i januarifönstret, återstår att se om det endast gäller Elneny och Debuchy.
- Jag kommer vara aktiv i januari. Vi saknar några spelare för tillfället, speciellt på mittfältet. Det är inte omöjligt att [Debuchy] försvinner i januari. Jag hoppas han stannar men vi får se.