Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laurent Koscielny tryckte in matchens enda mål.

Kos sänkte Newcastle

lör 2 jan 2016 kl 17:53

Laurent Koscielny vilades mot Bournemouth men mot Newcastle var han tillbaka och avgjorde en ganska svag match.

Arsenal inledde 2016 som serieledare och mötte på lördagseftermiddagen Newcastle hemma på Emirates Stadium. I hemmalaget var Flamini tillbaka på mittfältet efter sin skada. Koscielny och Monreal var tillbaka på sina ordinarie positioner efter att ha suttit på bänken mot Bournemouth.

Arsenal dominerade bollinnehavet i inledningen av den första halvleken men hade svårt att skapa farliga chanser på grund av många felbeslut och felpass i avgörande lägen. Newcastle gjorde en bra defensiv insats och var samtidigt inte helt ofarliga offensivt utan hade ett antal avslut på mål men Cech stod på rätt ställe vid varje tillfälle. 0-0 var resultatet i paus efter en ganska chansfattig halvlek.

Andra halvlek började med två farliga lägen för Newcastle. Först fick Wijnaldum friläge med Cech men Arsenalmålvakten kom ut bra och täckte avslutet. Sen fick Mitrovic ett fritt läge framför mål efter en bakåtnickning men Serben fick bollen på knät och den studsade utanför. Arsenal ryckte upp sig något efter detta men hade fortsatt svårt att skapa farliga målchanser samtidigt som Newcastle fortsatte vara farliga när de kom upp i anfall.

Det skulle dock bli Arsenal som gjorde det första målet i matchen. Inte helt oväntat, med tanke på matchbilden, kom det på en fast situation. Mesut Özils hörna nickades rakt upp i luften av försvarare, Giroud nådde högst på andrabollen och Koscielny smet förbi sin bevakning och stötte in 1-0 från nära håll. Det skulle också visa sig vara det matchavgörande målet.

Newcastle försökte få till en kvittering men skapade endast några halvchanser. Arsenal borde gjort ett andra mål när Newcastle flyttade upp laget och öppnade upp ytorna på sin egen planhalva men både Ramsey och Özil missade klara lägen. Det blev ändå tre poäng för Arsenal som utökade sin serieledning eftersom Leicester kryssade hemma mot Bournemouth. En väldigt viktig seger och Gunners imponerande genom att vinna trots att prestationen inte var den bästa.