Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta spelade 45 minuter för Arsenal U21 under tisdagen.

Arsenal U21 öppnade 2016 med vinst

ons 6 jan 2016 kl 17:28

Arsenal U21 började året 2016 med att räkna in tre poäng efter vinst hemma mot Blackburn Rovers med 3-2. Mikel Arteta spelade en halvlek för att komma igång med matchträning efter sin skadefrånvaro.

Både 2014 och 2015 varit blandad med både framgångar och misslyckanden för akademin hos Arsenal. Förhoppningsvis är 2016 året då många spelare tar klivet och spelar till sig en ordinarie plats i A-truppen samt att man kan bärga någon titel i form utav FA Youth Cup eller ännu bättre UEFA Youth League. Under tisdagen sparkade Arsenal U21 i alla fall igång med årets första ungdomsmatch för klubben. Blackburn Rovers kom på besök till London Colney och Steve Gatting hade en stark trupp att tillgå för dagen. Bland annat startade Mikel Arteta på mittfältet som är på väg tillbaka efter en tids skadefrånvaro.

Arsenal startade matchen klart bäst med högt tempo och fröjdfullt passningsspel. Detta skulle ge utdelning redan efter sex minuters spel då Jeff Reine-Adelaide gjorde 1-0 för The Gunners. Bara minuterna senare var det nära 2-0 när Julio Pleguezuelo nådde högst på en boll i boxen och nickade i stolpen. Arteta hade sedan ett bra avslut på mål som räddades utav Ryan Crump i Rovers mål. Efter att Alex Iwobi slarvat bort ett bra läge för Arsenal började gästerna spela upp sig en del. Strax innan paus hade man ett bra läge att kvittera genom Rittenberg som smekte stolpen med sitt avslut.

Steve Gatting skötte sitt halvtidssnack bra och laget kom ut med samma tempo och spelglädje som man startade matchen med. Donyell Malen skulle även snart få äran att utöka ledningen för Arsenal. Holländaren höll sig framme och tog tillvara på en retur som släpptes i boxen efter ett skott ifrån Reine-Adelaide. Bara fyra minuter senare var det ombytta roller då Malen stod för förspelet och serverade Reine-Adelaide som satte 3-0 och sitt andra för dagen i det bortre hörnet.

Repliken ifrån Blackburn var snabb och reduceringen kom ifrån Lewis Mansell i den 66:e matchminuten. Endast tio minuter senare skulle Mansell blixtra till igen och efter en fin individuell prestation satte han dit 3-2. Nervösa slutminuter väntade nu för Arsenal som blev något tillbakapressade. Tillsammans klarade man ändå av att reda ut farorna och spela av matchen.

Tre välförtjänta poäng till Arsenal U21 var en bar start på 2016. Med detta är Arsenal 100% hittils under kalenderåret eftersom A-laget vann sin match mot Newcastle. Låt oss hoppas att det fortsätter så i helgen då A-laget tar emot Sunderland i FA Cupen, U18 möter Swansea och övriga lag ifrån U9 upp till U16 spelar årets första matcher.

Arsenal U21-Blackburn Rovers  3-2

Mål: 1-0 Reine-Adelaide (6), 2-0 Malen (58), 3-0 Reine-Adelaide (62), 3-1 Mansell (66), 3-2 Mansell (77).

Så spelade Arsenal:

Ryan Huddart – Ben Sheaf, Krystian Bielik, Julio Pleguezuelo, Tyrell Robinson – Mikel Arteta, Alex Iwobi – Jeff Reine-Adelaide, Dan Crowley, Chris Willock – Donyell Malen.

Avbytare: Hugo Keto, Marc Bola, Ismael Bennacer, Tafari Moore, Stephy Mavididi.