Medlemmar: 8813 st.

Olivier Giroud stod för två mål i 3-3-matchen.

Snöpligt slut på galen match

ons 13 jan 2016 kl 23:02

Onsdagskvällen bjöd på en intensiv drabbning på Anfield. En galen första halvlek slutade 2-2, Arsenal tog ledningen genom tvåmålsskytten Giroud i början av den andra men Liverpool kvitterade i den 90:e matchminuten.

Efter att ha vilats under lördagens FA-cupvinst var Mesut Özil, Nacho Monreal, Per Mertesacker och Aaron Ramsey tillbaka i startelvan i ligamötet med Liverpool på Anfield på onsdagskvällen. Matchen startade i en rasande fart och det var Liverpool för nästan hela slanten. Tio minuter in avlossade Emre Can ett tungt skott mot Arsenals mål. Petr Cech lyckades inte styra bollen bättre än till Firmino som utmanade Laurent Koscielny och sköt mellan fransmannens ben och in i mål för 1-0. Drygt fyra minuter senare kom Arsenal fram i sitt första anfall. Joel Campbell plockade ner en andraboll och spelade en mycket fin boll in i straffområdet till en perfekt löpande Aaron Ramsey. Walesaren smällde in kvitteringen på ett tillslag vid den första stolpen.

I den 19:e minuten misslyckades Arsenal att få bort bollen framför eget straffområdet och bollen hamnade till slut hos Firmino. Brassen fick till en kalasträff på bollen som skruvade sig upp i Petr Cechs vänstra kryss. Otagbart för tjecken. Kvitteringen skulle dock inte dröja länge denna gång heller. I den 25:e minuten kom Arsenal fram i ett fint anfall som avslutades med att Olivier Giroud nickade fram bollen till en ren Ramsey. Ramsey lyckades lyfta bollen över en utrusande Mignolet och mot mål men Sakho kunde på mållinjen nicka bort bollen. Den efterföljande hörnan slogs mot den första stolpen där Giroud lyckades få en fot på bollen och styra den i mål via Mignolets ben.

Efter målet ryckte Arsenal upp spelet och skapade fler anfall. Giroud fick ett jätteläge när Walcott slog in en boll i perfekt läge för fransmannen, som med helt öppet mål feltajmade situationen, fick bollen på sig och istället lyckades få den bakåt i planen. I den 33:e ropade Campbell på straff sedan han blivit dragen i armen vid hörnet av straffområdet men föll något för lätt. Hörnan kort efter hamnade framför Nacho Monreal, som på grund av den dåliga mattan missbedömde studsen och missade bollen. Halvlekens sista chans fick Liverpool sedan bollen studsat fram till Firmino i straffområdet, men avslutet tog i överkanten av ribban. Den intensiva första halvleken slutade därmed oavgjort, 2-2.

Tio minuter in på den andra halvleken drev Hector Bellerin fram bollen på högerkanten, släppte den bakåt till Campbell som spelade in bollen i straffområdet. Giroud tog emot bollen med ryggen mot mål, vände bort Kolo Toure, smällde in 3-2-målet vid bortre stolpen och revanscherade sig därmed efter missen i den första halvleken. Med kvarten kvar gjorde Arsene Wenger ett dubbelbyte. Ut gick Joel Campbell, som stått för en heroisk kämpainsats, samt Theo Walcott, som då varit betydligt anonymare. In kom Alex Oxlade-Chamberlain och Kieran Gibbs.

Arsenal fortsatte att slita på bra och skapade flera fina kontringslägen samt hade bra koll i defensiven. När klockan tickade upp mot stopptid kom dock Liverpools kvittering. Benteke nickade ner en lyftning och Joel Allen dök upp i straffområdet och klippte in 3-3 på volley. Väldigt surt för Arsenal men sett till hela matchen ett ganska rättvist resultat. Trots de tappade poängen är Arsenal kvar i toppen av Premier League, nu på samma poäng som Leicester och fortfarande tre poäng före Manchester City.