Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Debuchy vill lämna Arsenal - frågan är var han hamnar.

Debuchy: "Jag har förlorat sex månader"

sön 17 jan 2016 kl 15:08

Mathieu Debuchy ville lämna Arsenal i somras, men Wenger övertalade ytterbacken att stanna. Nu är fransmannen fast i frysboxen - och mycket angelägen att lämna klubben.

Mathieu Debuchy kom till Arsenal sommaren 2014, men fick första säsongen förstörd av två stora skador. Under våren kom Hector Bellerin och tog över. Och nu har Debuchy förlorat sin plats i Arsenal till den unge spanjoren.
Nu säger fransmannen att han ångrar att han inte lämnade klubben i somras.
- Ja, jag har förlorat sex månader. Jag ville lämna i somras, men managern sade till mig att jag skulle få min chans. I slutändan blev det inte så, säger han till L'Equipe.
Är du besviken på honom?
- Jag vet inte vems fel det är. Förra säsongen var jag skadad och borta mycket och Bellerin spelade bra. Den här sommaren förberedda jag mig bra och jag var redo för startelvan när säsongen startade. Men tränaren valde något annat. Så är det, det är konkurrens och det är inget fel med det.

Det har varit ett tufft halvår för Debuchy - som vill spela för att få en plats i sommaren franska EM-trupp.
- Det har varit väldigt tufft, jag har haft svåra stunder. Det är första gången jag hamnar i en sådan här situation. Att spela match varannan månad är inte hållbart, säger han.

Klubbar som Aston Villa och Bayer Leverkusen är intresserade - och även om Debuchy kommer göra allt för att få till en flytt är han inte säker på vart det blir.
- Vi får se. Det viktigaste är att spela i en attraktiv liga. Jag kommer också väga in min familj. Vi har precis fått vårt fjärde barn, säger han.

En fullständig översättning av intervjun i L'Equipe finns här.