Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jack Butland svarar för en strålande räddning på Girouds avslut.

Mållöst i Stoke - Arsenal kvar i topp

sön 17 jan 2016 kl 19:20

Petr Cechs storspel bäddade för säsongens andra 0-0-match. Arsenal, som saknade både Özil och Alexis, är trots poängtappet kvar i serieledning.

Varken Mesut Özil eller Alexis Sanchez fanns med i matchtruppen när laguppställningarna släpptes. Özil har problem med en inflammerad fot, men ska vara tillbaka till nästa helg och Alexis är uppenbarligen ännu inte matchfit efter sin skada.

Under första halvlek präglades matchbilden av spel på mittplan. Arsenal hade något mer boll, men lagen hade svårt att skapa målchanser i allmänhet. Giroud fick Arsenals stora chans sedan Campbell hittade honom i straffområdet. Fransmannen fick fritt läge och försökte lyfta bollen över Butland, men Stokemålvakten kom ut bra och gjorde en fin räddning.

Andra halvlek var mer intensiv än första bara under inledningskvarten. Halveleken startade med att Giroud fick en ny chans sedan Oxlade-Chamberlain jobbat fram en hörna. Butland räddade dock på nytt när fransmannen nickade Ramseys hörna mot stolproten. Arsenalspelarna ropade också på straff vid ett par tillfällen. Petr Cech svarade för en strålande dubbelräddning då Joselu först avslutade och sedan på Bojans retur.

Arsenal ville mest i slutet av matchen, och var det lag på planen som försökte mest offensivt. Målchanserna var dock fortsatt lätträknade. Närmast kom Campbell som fick ett skottläge med vänsterfoten en bit in i straffområdet, men avslutet gick utanför.

Stoke skapade också en bra chans i slutskedet. Efter en hörna nickade Monreal bort bollen på mållinjen och på returen kom en hemmaspelare först och sköt ett skott som Cech gjorde en påpasslig fotparad på och klarade. En ny stormatch och en ny nolla av tjecken.