Medlemmar: 6074 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott har gjort 81 mål sedan han kom till Arsenal 2006 från Southampton.

Wenger om Walcotts decennium: "Han älskar Arsenal"

tor 21 jan 2016 kl 13:48

Det är tio år sedan Theo Walcott värvades från Southampton och Wenger ser tillbaka på hans decennium i Arsenal.

- Han är en intelligent spelare och väldigt motiverad att göra bra ifrån sig. Tio år här visar att han älskar Arsenal och jag är övertygad om att han ska ge oss mer de kommande fem åren. Han har väldigt positiv attityd och vill alltid bli bättre.

Vad har han utvecklats mest som spelare sedan han kom hit?
- Han har alltid haft fart i sig. Nu är han mer medveten om lagarbete och han är en bättre avslutare. Nu är han dödlig framför motståndarnas mål. Tekniken har blivit avsevärt mycket bättre.

När såg du Theo Walcott spela för första gången?
- I FA Youth Cup-finalen 2005 mot Ipswich. Där spelade han på vänsterkanten precis som nu. Jag gillade hans rörelse med bollen, hans intelligens och de avvägningar han gjorde med bollen. Det är svårt att hitta. Och det är verkligen vad som definierar Walcott som spelare.

Lagkapten Per Mertesacker tror att Theo Walcotts uppskattning för Arsenal är det som hållit honom kvar i tio år.
- Det är en otrolig bedrift att spela och leverera på denna nivå i tio år. Det är ovanligt i dagens fotboll och är glädjande för oss alla att ha honom i laget. Han är en förebild för unga människor och det är fantastiskt att se.