Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger jämför Mesut Özil med Dennis Bergkamp.

Wenger: "Özil är lite som Bergkamp"

sön 24 jan 2016 kl 11:27

Arsene Wenger jämför Mesut Özil med Dennis Bergkamp. Båda tysta i omklädningsrummet - men livliga på planen med sin kvalitet och spelskicklighet.

Dennis Bergkamp gjorde 120 mål under sina elva år i klubben. Han var med och vann tre Premier League-titlar och fyra FA-cuper. Men vid sidan av planen och i omklädningsrummet var holländaren tystlåten.
Det fanns en annan sida också. Bergkamp var en spjuver, rolig och när han väl sade något så var det allvar. Rak och ärlig.

I dagens Arsenal finns Mesut Özil. Tekniskt suverän och en blick för spelet som många inte är i närheten av. Tre mål och 16 assists har det blivit så här långt från tysken.
Och tillbakadragen utanför planen.
- Han är lite som Bergkamp, säger Wenger.
- Han är inte killen som står upp och pratar allt för mycket, men när han säger något är det alltid rakt på sak. Han har stor påverkan, han är inte extrovert som ni vet. Men det är ingen tillfällighet att man vinner och han har vunnit i sin karriär. Han kräver mycket från sina lagkamrater.

Wenger hyllar också Per Mertesacker för sitt ledarskap.
- Per är också väldigt viktig när det gäller det. Han är en stor ledare i vårt omklädningsrum, och respekterad. Han behåller fokus och vill göra bra ifrån sig. Han är en av de som kan hjälpa oss.

Özil vilades mot Sunderland i cupen och var tåskadad mot Stoke förra helgen.
Men i eftermiddag när Chelsea kommer till norra London är tysken tillbaka i spel.
Kick off är 17.00 i eftermiddag.