Per Mertesacker fick syna det röda kortet mot Chelsea.

Arsenal såg rött mot Chelsea - igen

sön 24 jan 2016 kl 19:01

Precis som i bortamötet i inledningen av säsongen spelade Diego Costa och ett rött kort huvudrollen mellan Arsenal och Chelsea.

Mesut Özil var tillbaka från start efter en match frånvaro och Alexis Sanchez fanns på bänken efter drygt två månader på läktaren. Theo Walcott, som firade tio år i Arsenal med kaptensbindeln runt armen, låg bakom matchens första chans, i den första minuten. Walcott spelade bakåt till Joel Campbell som inte fick någon vidare press. Arsenals start på matchen var ganska bra men arton minuter in blev det svart. Diego Costa, i misstänkt offsideläge, fick en djupledsboll, ryckte ifrån Per Mertesacker och var på väg mot mål. Tyskens långa ben nådde dock inte bollen och Clattenburg plockade upp det röda kortet.

Wenger bytte in Gabriel istället för Giroud, vilket väckte starka reaktioner på läktarna. Fem minuter senare gav ett taffligt Arsenalförsvar Chelsea möjlighet till två inlägg och på det andra dök Costa upp mellan Koscielny och Gabriel och petade in 1-0. Costa försökte kort efter ledningsmålet plocka ner bollen med handen, blåstes av men slapp undan kort. Arsenals anfallsspel stannade av efter målet. Närmast var Walcott som frispelades två gånger om men engelsmannen var offside vid båda tillfällena. Närmast ett mål var istället Chelsea när Ivanovic nickade en hörna mot mål. Nacho Monreal stod dock ivägen på mållinjen och nickade undan bollen. Arsenal fick ett till läge innan paus när Mathieu Flamini frispelades snyggt av Aaron Ramsey. Höjdbollen från Ramsey var dock svår för fransmannen som försökte styra den vidare på volley men kanske borde ha nickat.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken kom bytet som Arsenalfansen väntat på när Alexis Sanchez kom in, istället för Campbell. Bara tre minuter senare fick Nemanja Matic gult kort efter att ha stoppat chilenaren oschysst. I den 63:e minuten uppstod en märklig situation när en frispark landade i ryggen på Azpilicueta. Bollen studsade omkring i straffområdet framför fötterna på flera Arsenalspelare men ingen lyckades få iväg något skott på mål.

Theo Walcott byttes ut mot Alex Oxlade-Chamberlain och Arsenal försökte trycka på framåt för en kvittering. I den 84:e minuten tappade Courtois ett inlägg framför fötterna på Arsenalspelare men tre Chelseaspelare stod emellan och kunde till slut rensa undan. Minuter senare spelade Alexis ett fint inspel till Koscielny som löpte in i straffområdet och spelade bak bollen till Monreal. Spanjoren kunde dock inte få till ett avslut. Närmare än så kom inte Arsenal i slutet och misslyckades därmed återigen att göra mål mot Chelsea. Förlusten innebär också att laget nu är trea i ligan, tre poäng bakom Leicester.