Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Calum Chambers stod för ett elegant mål när Arsenal besegrade Burnley i FA-cupen.

Chambers visade vägen när Arsenal avancerade

lör 30 jan 2016 kl 18:06

Arsenal avancerar i FA-cupen efter 2-1 mot Burnley. Coquelin och Alexis var tillbaka i startelvan samtidigt som Elneny debuterade.

Arsene Wenger gjorde ett flertal ändringar i startelvan. Jämfört med matchen mot Chelsea var det bara Giroud och Koscielny som fick starta. Ospina var tillbaka i målet samtidigt som Coquelin och Alexis gjorde comeback från start på mittfältet. Bredvid honom tog Elneny plats och gjorde därmed sin Arsenaldebut. Det var en väntad matchbild i inledningen. Burnley föll tillbaka och Arsenal hade mest boll. Hemmalagets Oxlade-Chamberlain, Alexis och Elneny testade tidigt med skott, dock utan att träffa mål för de två förstnämnda och för debutanten gick skottet rakt på keepern Heaton. Burnleys första riktigt bra chans kom sedan Gray pressat sig förbi Koscielny, men Ospina kom ut bra och avstyrde friläget som Burnleyanfallaren fick.

Arsenal dominerade matchen och fick logiskt utdelning efter knappt 20 minuter. Efter att sannolikt ha inspirerats av handbolls-EM i Polen rullade Arsenal boll framför backlinjen innan Iwobi kom närmare straffområdet och släppte bollen till Alexis. Han petade i sin tur bollen vidare till Chambers som mycket snyggt med höger yttersida skruvade in bollen i målvaktens bortre hörn.
Burnley kvitterade efter svagt försvarsspel av Arsenal i den 30:e minuten. Efter en hörna fick inte hemmaspelarna undan bollen och till slut kom Vokes högst på ett inlägg och nickade in 1-1.
Arsenal tappade spelet efter kvitteringen och slarvade i passningsspelet. Mot slutet av halvleken började The Gunners skapa tryck mot Burnleymålet igen, men utan att få till riktigt farliga målchanser.

I inledningen av andra halvlek tog Arsenal ledningen på nytt. Gibbs bröt ett Burnleyanfall på egen planhalva och hittade Iwobi. Därefter gick bollen via Alexis, Giroud och Iwobi ut till Oxlade Chamberlain som i sin tur lade in bollen framför mål där Alexis mötte och placerade in 2-1.
Arsenal fortsatte halvleken med kontrollerat spel och tillät inte Burnley skapa särskilt många farligheter. Hemmalaget skapade å sin sida inte särskilt mycket. Närmast var Alexis med en frispark som Heaton fick sträcka ut för att klara. Även Elneny hade ett par skottförsök och inhoppande Walcott borde ha utnyttjat sitt friläge i slutet bättre, men det blev inte fler mål för Arsenal den här eftermiddagen.