Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En av alla missade chanser den här kvällen.

Tungt poängtapp mot Southampton

tis 2 feb 2016 kl 22:46

Arsenal gick mållösa av planen för tredje raka Premier League-matchen, trots mängder av chanser hemma mot Southampton.

Arsene Wenger gjorde två ändringar i startelvan jämfört med senaste ligamatchen. Per Mertesacker fick lämna plats för Gabriel och Alexis Sanchez återkomst lämnade Theo Walcott på bänken. Arsenals enda nyförvärv i Januari, Mohamed Elneny fick inte plats i truppen. Den första halvleken blev tämligen chansfattig där Arsenal hade det mesta av spelet men utan att komma till så många målchanser. Det mesta i anfallsväg från Southampton bestod av fasta situationer. Mesut Özil hade de tre bästa chanserna för Arsenal.

Den första kom efter 11 minuter när Alexis slog en fin crossboll in i straffområdet och Özil snyggt tog ner bollen samt avslutade rappt. Fraser Forster i Southamptonmålet kunde dock rädda med en fotparad. Tio minuter senare avslutades ett längre Arsenalanfall med att Hector Bellerin slog ett bra inlägg som Olivier Giroud kunde nicka mot mål. Där dök Özil upp och försökte stöta in bollen i mål med sulan. Forster stod denna gång för en reflexräddning. Det tredje läget för tysken var också i det svåraste läget. Joel Campbell och Alexis väggspelade tjusigt och den förstnämnde fick in bollen till Özil i straffområdet, som omringad av spelare inte fick iväg något avslut. Southamptons bästa läge fick Mané när han nickades fram ensam med Petr Cech. Gabriel hann dock tillbaka i sista stund och kunde störa anfallaren tillräckligt för att han skulle missa.

Arsenal började den andra halvleken bättre och skapade fler målchanser. Första läget fick Giroud som avslutade en kontring med ett skott mot krysset som Forster petade till hörna. Mellan minut 67 och 71 skapade Arsenal mängder med bra chanser, utan att sätta dit bollen. Först fick Walcott ett dubbelläge när bollen hamnade hos honom ensam vid högra delen av straffområdet. Det första avslutet var tamt, det andra bättre men ur sämre läge och Forster kunde rädda på nytt. Kort därefter nickade Alexis mot bortre stolpen men den bollen petades ut till hörna av Forster. Det följdes av ett bra läge för Koscielny, som inte kunde hålla bollen under ribban med sin nick. Giroud var näste man att få ett nickläge men drogs rejält i tröjan, utan åtgärd från domare Lee Mason. Den efterföljande hörnan gav ett skottläge för Alexis, vars skott rensades på mållinjen.

Arsenal tappade sedan sitt momentum efter att Fonte tvunget behövde lappas ihop just på planen under flera minuter. Özil och Alexis samspelade snyggt i straffområdet i den 84:e minuten men Southamptonförsvaret kunde få bollen till en resultatlös hörna. Några till halvchanser skapade Arsenal men utan att spräcka Forsters nolla och tappade därmed två tunga poäng. Extra tungt var poängtappet med tanke på att resten av topplagen alla vann sina matcher under kvällen.