Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde sitt första ligamål sedan september 2014.

Arsenal vann måstematchen

sön 7 feb 2016 kl 16:29

Arsenal hade inte vunnit i ligan sedan sedan den 2 januari. Tre poäng mot Bournemouth var därför ett måste - och tre poäng blev det.

Det var en väntad matchbild inledningsvis. Arsenal höll i bollen, medan Bournemouth föll tillbaka och fokuserade på att markera bort Alexis och Özil. Arsenals första chans kom sedan Alexis fått en boll i djupled, men chilenarens avslut gick över.

Hemmalagets taktik höll i drygt 20 minuter, men då avslutade Arsenal den drygt tre matcher långa måltorkan. Ramsey höll i bollen framför backlinjen och uppfattade att flera Arsenalspelare löpte mot den bortre stolpen. Där nådde Giroud högst på bollen och nickade ner den till Özil som skickligt avslutade på halvvolley och fick in bollen just under ribban.

Arsenal var dock inte nöjt med det. I nästa anfall hittade Ramsey ut till en framstormande Oxlade-Chamberlain på högerkanten som såg ut att komma ur vinkel i straffområdet, men mittfältarens skott var välplacerat och gick i mål via den bortre stolpen. Äntligen fick Oxen göra ett ligamål igen - hans första i Premier League sedan september 2014.

Efter 0-2-målet fokuserade Arsenal på att kontrollera matchen och låg mest och lurpassade på kontringar. Hemmalaget försökte lyfta upp spelet och skapade några halvchanser. Cech gjorde ett par bra räddningar då Arter sköt ett skott från distans, och just före halvtid när han styrde Smiths avslut från nära håll till hörna.

Bournemouth inledde andra halvlek offensivt och fick också till en del farliga situationer. Närmast kom Smith som efter ett fint anfall fick ett läge i straffområdet. Avslutet smet dock utanför Cechs stolpe. Arsenal försökte sticka emellan med kontringar och var flera gånger nära att skapa riktigt farliga chanser.

Arsenal hade god kontroll under avslutningen av matchen och det kändes som att det fanns en växel till att lägga i om det hade behövts. Försvaret i allmänhet och Cech i synnerhet var bra - tjecken svarade för en svettig dubbelräddning i slutet av matchen.