Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Coquelin hjälpa Arsenal till ett ligaguld i vår?

"Spela utomlands har hjälpt mig mycket"

tor 18 feb 2016 kl 11:23

Francis Coquelin har varit utlånad till två utländska klubbar - Lorient och Freiburg. Nu säger fransmannen att det spelat stor roll för hans utveckling i Arsenal.

I december 2014 kallade Arsene Wenger överraskande tillbaka Francis Coquelin från utlåningen till Charlton.
Sedan dess har den defensive mittfältaren gjort succé.
Och är given i Arsenals startelva.

I en intervju med Mirror säger nu Coquelin att det var låneperioderna i de utländska klubbarna Lorient och Freiburg som gjorde mest gott för honom.
- Det var väldigt lärorika upplevelser. Arsenal är en grym klubb, en storklubb. Men du är också i en bekvämlighetszon i en sån stor klubb. Du har alla faciliteter. Att åka utomlands och se andra kulturer och annan fotboll har hjälpt mig mycket så att jag kunde komma tillbaka starkare.

- Jag behövde verkligen tro på mig själv. Jag trodde inte på att det skulle ske så snabbt eftersom jag var utlånad några gånger innan jag kom tillbaka och slog mig in i laget. När managern gav mig chansen tog jag den med bägge händerna och gav mitt max för att hjälpa laget.

Coquelin gjorde sin första PL-start sedan november i söndags när Arsenal slog Leicester med 2-1.
Och han hyllar Wenger.
- Det är fantastiskt att ha en tränare som tror på dig och ger dig chansen. Det är en stor händelse varje gång jag spelare och jag vill verkligen ge något tillbaka till honom (Wenger) för att han gav mig chansen.