Medlemmar: 8825 st.

Leo Messi har nu gjort åtta mål mot Arsenal.

Messi sänkte Arsenal - igen

tis 23 feb 2016 kl 22:44

Det mesta brukar handla om en spelare när Arsenal och Barcelona möts. Kvällens match på Emirates var inget undantag när Leo Messi på nytt avgjorde matchen.

Det var högt tempo inledningsvis och Arsenal öppnade med hög press medan Barcelonaspelarna försökte hålla igen och få igång sitt patenterade kortpassningsspel. Hemmalaget hade en del boll men gradvis ökade Barcas bollinnehav under den första kvarten.

Arsenals första heta målchans kom sedan Özil fått in bollen framför mål och bollen gick via Bellerins halvmiss till Oxlade-Chamberlain. Engelsmannens avslut var dock stressat och gick rakt på ter Stegen i Barcamålet.

Försvarsspelet fungerade bra för Arsenals del och även om MSN-kedjan med Messi, Suarez och Neymar stundtals såg ut att komma i farliga anfall hade backlinjen bra koll på stjärntrion. Messi fick ett mycket farligt frisparksläge strax utanför straffområdet, men sköt den i muren. Strax före halvtid fick Suarez en bra chans då han nådde högst på ett inlägg från Dani Alves. Den förre Liverpoolspelaren nickade dock just utanför från nära håll.

Barcelona tog vid den andra halvleken där de avslutade den första och hade i princip allt bollinnehav. Neymar fick omgående ett friläge sedan Arsenalförsvaret gått bort sig, men Cech var alert och räddade med en benparad.

Det såg ut att bli enbart Barcelona under halvleken men Arsenal jobbade tillbaka in i matchen, och Arsenal var nära att komma loss på ett par omställningar. Özil fick sånär fram bollen till Giroud i straffområdet och i anfallet hittade Monreal fransmannen med ett inlägg. Barcakeepern fick sträcka ut för att rädda Girouds nick.

Chanserna blev fler ju längre matchen led. Arsenal skapade kaos i Barcelonas straffområde efter en frispark medan Suarez sköt ytterligare ett skott utanför från snäv vinkel. Arsenal vågade lyfta spelet, men till slut straffade det sig.

Mertesacker hamnade alldeles för högt upp på Barcas planhalva och gick bort sig, och i ytan som uppstod bakom honom fick Rakitic fram bollen till Neymar på vänsterkanten och han hittade i sin tur Messi framför mål. Argentinaren, som helst inte ha bollen alls - och särskilt inte ensam med Cech - gjorde inget misstag och placerade säkert in 0-1. Drygt fem minuter senare var Suarez en stolpträff från att helt döda åttondelsfinalen.

Arsenal fortsatte försöka offensivt var nära mål när Ramsey kom i en typisk löpning framför mål sedan inhoppande Welbeck nickat ner bollen mot honom. Stegen klarade dock på nytt.

Matchen avgjordes definitivt när Arsenalinhopparen Flamini någon minut efter att han kom in på planen tydligt fällde Messi i straffområdet. Fransmannen ska dock inte ha hela skulden för kapningen, då Mertesacker försatte honom i situationen med en slarvig mottagning som Flamini försökte rensa. Messi gjorde inget misstag från straffpunkten och satte därmed sitt åttonde mål mot Arsenal i Champions League-sammanhang.

Arsenal orkade inte etablera någon ny offensiv kraft efter målet, och nu väntar en närmast omöjligt uppgift på Nou Camp i returen.