Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Swansea lyckades återigen stoppa Arsenal på Emirates Stadium.

Ny blytung förlust

ons 2 mar 2016 kl 22:46

Arsenal såg ut att kunna ta ikapp några viktiga poäng i titelracet. Då vände Swansea och vann med 2-1 på Emirates Stadium.

Arsenal gjorde tre förändringar från laget som startade på Old Trafford i söndags. Laurent Koscielny hade en lättare vadskada och ersattes av Per Mertesacker. Olivier Giroud och Joel Campbell var tillbaka från start istället för Theo Walcott och Danny Welbeck. Arsenal startade matchen frejdigt med hög rörlighet och många spelare med i anfallen. Laget parkerade i princip på Swanseas planhalva hela halvleken, satte hårt tryck och skapade många målchanser.

Tio minuter in fick Alexis Sanchez ett bra volleyläge efter en snygg nicktouch från Mesut Özil. Chilenaren missade bollen helt och hållet, fick ett nytt läge men sköt på i stolpen. Fem minuter senare kom dock ledningsmålet. Francis Coquelin satte in en vältajmad tackling för att behålla bollen i anfallet. Bollen gick till Alexis som smekte den över försvaret fram till Joel Campbell som löpt sig fri inne i straffområdet. Costaricanen glidtacklade elegant in 1-0 förbi Lukasz Fabianski i Swanseamålet.

Arsenal fortsatte att skapa lägen. Özil hade ett avslut som täcktes av försvarare och Bellerins avslut klarade inte Fabianski av att hålla. Målvakten fick dock nävarna på bollen precis framför Olivier Girouds fötter. Kvitteringen kom därför från ingenstans. Precis som mot Leicester kom målet efter en situation där Mesut Özil borde haft en solklar frispark. Denna gång hade tysken en ryggsäck på mittplan när han skulle ta ner en hög boll. Istället för frispark rullade bollen fram till Swansea, som utnyttjade ett passivt Arsenalförsvar. Wayne Routledge stack ifrån Hector Bellerin, frispelades i möjlig offsideposition och rullade enkelt in 1-1 bredvid Petr Cech.
Olivier Giroud skulle få en jättechans till kvittering i slutminuterna av den första halvleken när Per Mertesacker nickade ner en lyftning. Giroud klippte till på volley – rakt upp i ribban. Närmare än så kom inte Arsenal före paus i jakten på att återta ledningen.

Efter paus fortsatte trycket mot Swanseaförsvaret. Sanchez fick flera fina möjligheter att återigen ge Arsenal ledningen. Först efter att ha tagit ner en hörna på bröstet och avslutat tätt utanför. Kort efter stod Mesut Özil för en fin frispark men Sanchez lyckades inte styra bollen vidare mot mål. Lite senare var det Sanchez själv som tog frisparken och då via muren och i ribban.

Dessförinnan hade Joel Campbell fått lämna planen, till hemmasupportrarnas stora missnöje, och ge plats åt Danny Welbeck. Kort efter bytet kom Gylfi Sigurdsson igenom Arsenalförsvaret, rundade Cech men missade mål. I den 74:e minuten kom dock Swanseas ledningsmål. Sigurdsson slog en hårt frispark från kanten som Cech inte lyckades mota bort utan bollen kunde forceras in i mål av Ashley Williams.

Arsenal lyckades inte skapa några direkt farliga chanser efter kallduschen, mer än några hörnor och inlägg. I den 90:e minuten ropade Arsenal på straff sedan Aaron Ramsey gått i marken vid ett skottläge men ingen åtgärd från domaren. Efter att Leicester tappat poäng under tisdagskvällen, och Tottenham förlorade borta mot West Ham, skulle en seger ha inneburit att Arsenal på allvar var tillbaka i titelracet. Istället blev det en ny blytung förlust och ett utökat avstånd till Leicester.