Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger deppar över Arsenals oflyt framför mål.

Wenger: "Vi hade stor otur"

ons 2 mar 2016 kl 23:42

Arsenal föll i ännu en nyckelmatch och chanserna till ligaseger blev ännu sämre. Enligt Arsene Wenger berodde det på otur.

Arsenal skapade en hel del chanser under matchen mot Swansea och hade tre avslut i stolpen och ribban. Trots det var det Swansea som för tredje gången på fyra säsongen tog hem segern på Emirates.
Arsene Wenger tycker att The Gunners hade oflyt som inte vann.
- Vi spelade ganska bra, men jag tycker att vi hade väldigt stor otur med våra avslut och även med några domslut. De hade två skott på mål och gjorde två mål, säger Arsenalmanagern.

Det är framförallt beslutet att inte ge Arsenal en frispark i momentet före Swanseas kvittering i första halvlek som fransmannen syftar på när han pratar om domslut.
- Vi slutade spela innan deras första mål kom eftersom Mesut Özil utsattes för en foul. Det var händer runt hans nacke och borde ha varit frispark till oss. Jag kan inte förstå varför det inte blev frispark. Ingen kan nog förstå det för det var rakt framför domaren.

Arsenals målskytt Joel Campbell byttes ut efter en timmes spel - ett byte som publiken på Emirates var tydligt missnöjd med. Wenger förklarar tanken bakom bytet.
- Han har inte spelat på ett tag och började tröttna. Han spelade mot en ung spelare på deras vänsterkant och jag kände att Welbeck skulle kunna kunna orsaka problem där med sina löpningar. Campbell gjorde en bra match, men det var därför jag gjorde bytet.